Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot farlig DAB-radio etter brann

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet ber folk som har en radio av merket Pinell Go om å slutte og bruke den - dersom den er solgt mellom mai 2013 og september 2015.

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Mandag rykket brannvesen og politi ut til en bolig i drammensbydelen Åssiden. Naboer hadde luktet røyk, men ingen var hjemme. Dermed måtte nødetatene bryte seg inn i leiligheten der de fant en rykende DAB-radio av typen Pinell Go.

- Heldigvis gikk det bra, og det var kun radioanlegget som det gikk utover, sier operasjonsleder Thorleif Rustad til Drammens Tidende tirsdag.

Tilbakekalte produktet

På Twitter advarer politiet i Sørøst alle som eier en radio av typen Pinell Go, dersom den er produsert mellom mai 2013 og september 2015.

– Vi anmoder alle som fortsatt har en slik radio om å slutte å bruke den, skriver politiet.

På nettsiden pinell.no kan du se informasjon om tilbakekalling av produktet.

– Kundesikkerhet er øverste prioritet for Pinell, og vi har derfor frivillig besluttet å tilbakekalle produktet. Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri, skrev Pinell of Norway på det aktuelle tidspunktet.

Brannvesenet advarte i januar

Det er ikke første gang politi og brannvesen har advart om radioen av merket Pinell Go.

I januar skrev Drammens Tidende om det samme radiomerket i forbindelse med et branntilløp i Oscar Kiærs vei. I etterkant gikk brannvesenet ut på Facebook og advarte.

– En DAB-radio av merke Pinell var trolig årsak til brann i Drammen lørdag ettermiddag. Ingen ble skadet. Har du en slik radio, så trenger den nytt batteri, skrev brannvesenet på Facebook den gang.