Gå til sidens hovedinnhold

Frp og Høyre vil bruke 25 millioner på curlinghall

Artikkelen er over 3 år gammel

Anita Vik (Frp) foreslår å sette av 25 millioner kroner til en curlinghall ved Arena Fredrikstad. De fem flertallspartene i bystyret vil vente med å bestemme seg til det kommer en egen curlingutredning.

Vik sier til FB at dette er vel anvendte penger, og heller ingen stor sum sett opp mot prisen for Arena Fredrikstad, som er anslått å koste rundt 600 millioner kroner, når den står ferdig på Værste-området, trolig i 2021.

– Curling er en folkesport, som alle kan delta i, unge og gamle. Curling egner seg også godt for funksjonshemmede, sier hun.

– Men har Fredrikstad kommune råd?

– Vi mener det. Når vi først skal bygge Arena Fredrikstad bør vi benytte sjansen, sier hun. 

Sikker på at curling blir folkesport i Fredrikstad

Høyre og Frp har lagt inn beløpet i sitt forslag til handlingsplanen for årene 2018–2021.

– Er det mange fra Fredrikstad som spiller curling?

– Ikke foreløpig. Vi har få curlingutøvere i Fredrikstad, men det skyldes jo at vi ikke har en egen hall. I Halden, som har eget curlinganlegg, ser vi at dette er populært. Curlingsatsingen er en suksess. Jeg føler meg sikker på at det samme vil skje hos oss, sier Anita Vik.

Aps Ottesen: – Utelukker ikke curlinghall 

Atle Ottesen, gruppeleder i Arbeiderpartiet, opplyste under flertallspartienes pressekonferanse om budsjettet nylig at han ikke utelukker at byen får curlinghall. Men de fem partiene vil vente med å ta avgjørelsen til de ser regningen.

Etter det FB forstår har rådmannen anslått at det vil koste 35 millioner å bygge en egen curlinghall.

– Vi mener det er mye å spare på å utnytte fordelene ved å bygge arena og curlinghall samtidig. Derfor setter vi opp 25 millioner, sier Vik til FB. 

Sentrumspartiene (Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne) mener Fredrikstad ikke har råd til å bygge Arena Fredrikstad og har strøket investeringen i sitt forslag til handlingsplan for årene 2018–2021. 

Kommentarer til denne saken