Ungarns ambassadør til Norge, H.E. Anna Mária Sikó, kommer på offisielt besøk til Østfold 16.–17. april 2018. Ambassadøren skal møte Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård og planutvalgsleder Rune Fredriksen.

Fredriksen skal presentere planene for å utvikle det gamle sykehusområdet på Cicignon for ambassadøren sammen med investor Kan Cao, opplyser ambassaden.

Presenterer ungarsk gastronomi

Ambassadøren skal også møte Fredrikstad Næringsforening og flere representanter for lokale bedrifter. Representanter for det ungarsk-norske handelskammeret kommer også til Fredrikstad for å diskutere mulighetene for kommersielt samarbeid mellom ungarske bedrifter og lokalt næringsliv i Østfold.

Fredrikstad-programmet avsluttes ved Café Cicignon, en nylig gjenåpnet fransk-ungarsk kafé, hvor ambassadøren gir en kort presentasjon av ungarsk kultur og gastronomi, heter det i en melding fra ambassaden.

Drar videre til Halden

Dagen etter besøker ambassadøren Halden Campus av Høgskolen i Østfold og Institute for Energy Technology hvor forskningen knyttet til Haldenreaktoren blir presentert. Halden-programmet avsluttes med et besøk hos Haldens ordfører Thor Edquist og sightseeing i festningen.