Gå til sidens hovedinnhold

Bystyret: Ny debatt om brannsikerheten i romleiren

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble en ny, liten debatt om brannsikkerheten i romleiren på torsdag.

- Brannsjefen har sagt klart fra at det er et krav om tre meter mellom campingvognene. I dag er det på cirka en halv meter. Da ønsker jeg at ordfører må påse at bestemmelser og forskrifter om brannsikkerhet følges slik dispensasjonsvedtaket forutsetter, sa Bjørnar Laabak (Frp) i bystyret.

Lovlighetsklage fikk ikke medhold

Det var i forbindelse med at bystyret ble forelagt fylkesmannens konklusjon om ikke å ta Frps lovlighetsklage til følge at det nok en gang ble en liten debatt om romleiren.

Det var etter bystyremøtet 21. april, da flertallet vedtok å videreføre romleiren, at Frp-representantene Eva Kristin Andersen, Anita Vik og Eddie Gjerløw fremmet krav om lovlighetskontroll av vedtaket. Flertallspartiene vedtok da videre drift med innkjøp av brakker for inntil 700.000 kroner, dusj, wc, vask og kokemuligheter i leiren.

Leiren skulle egentlig vært avviklet 1. mai i år, og Frp mente blant annet at bystyret ikke kunne vedta å fortsette driften før ny dispensasjon til tiltaket var gitt. Det forelå ingen dispensasjon på dette tidspunktet.

I juni-møtet ble klagen behandlet og vedtaket opprettholdt. Klagen gikk dermed videre til fylkesmannen, som ikke fant noen feil i fremgangsmåten på noen av klagepunktene.

- Ryddet opp i dette

Teknisk utvalg-leder Hans Ek (Sp) mente Laabak kom med feil opplysninger om brannsikkerheten i romleiren.

- Han påstår at det er en  halv meter. Jeg skal fortelle både Laabak og resten av forsamlingen at dette er det blitt ryddet opp i. Den pålagte avstanden er der, det er lagt ut el-kabler for å unngå problemer med brannfare og det er satt inn brannslukkere. Vi inspiserer leiren to ganger om dagen, og avvik blir rapportert øyeblikkelig, sa Ek, før Laabak kom på talerstolen igjen og forsikret at han selv hadde sett noe annet på sine egne gåturer.

- Jeg er turgåer og Kiæråsen er et flott turområde, sa han.

Bystyret tok vedtaket fra fylkesmannen til orientering. Vedtaket er endelig og kunne heller ikke påklages.

- Så vi har egentlig ikke noe valg, konstaterte ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.