KrF-Lubiana fikk sterk motbør i alkoholsaken

Nedstemt: Lino Lubiana. KrF.

Nedstemt: Lino Lubiana. KrF. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KrFs Lino Lubiana ønsket å få en plass i alkoholpolitisk utvalg, uten stemmerett. Men han nådde ikke opp.

DEL

Rita Holberg (H) minnet Lubiana om at det har sin pris å bli med i en sentrumsgruppe (sammen med Venstre og Miljøpartiet De Grønne) og ikke delta i et samarbeid med Høyre og Frp.

Lubiana mente KrF ville ha en annen profil i alkoholpolitiske spørsmål enn Ap, Bymiljølista, Høyre og Frp som var innstilt av formannskapet.

Men han fikk bare støtte fra Venstre og MDG i bystyret.

– Vi kan ikke la ett enkelt parti delta i et politisk utvalg uten stemmerett. Da må vi åpne for dette generelt. Det ønsker vi ikke, sa Atle Ottesen (Ap).

Lubiana ønsket å få med en representant for Blå Kors, hvis han selv ikke fikk plass, noe KrF ble stående alene om.

Terje Moland Pedersen (Ap) reagerte på påstander fra Lubiana om at de fem politikerne i utvalget ikke ville legge vekt på alkoholens skadevirkninger .

– Dette blir feil. I Arbeiderpartiet er vi sterkt opptatt av ruspolitikk, og Svein Høiden (Blå Kors-sjef) er med på møtene våre. Vi legger stor vekt på å redusere alkoholproblemer og bekjempe vold, sa Pedersen.

Frøydis Wroldsen (Ap) mente de valgte representantene ville lytte til organisasjoner og personer som vil redusere alkoholforbruket. Det alkoholpolitiske utvalgets forslag skal på høring, og vedtas i bystyret.

Artikkeltags