Byleksikon på nett

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Nå skal det bli lettere å bli kjent i Fredrikstad. Hele Byleksikonet er lagt ut på FB's hjemmeside f-b.no.

DEL

Fredrikstad Byleksikon fra 1996 har vært en populær bok for fredrikstadfolk og andre som er interessert i å vite mer om byen ved Glommas utløp.
Nå skal den bli enda mer tilgjengelig. Den er på internett.

– Unikt

– Vi regner med at dette blir en svært populær side for de som har tilgang til internett, og gleder oss til å se responsen, sier Fredriksstad Blads internett-sjef, Renè Svendsen.
Leksikonet inneholder opplysninger om steder, gater, personer og bygninger i Fredrikstad, og gir svar på det meste man kan lure på om byen.
– Dette er et helt unikt tiltak. Det er få, om noen, nettsteder i Norge som kan skilte med lignende sider, sier Svendsen.

Pedagogisk

Den digitale versjonen av Byleksikonet har en lengre tid vært forbeholdt FB-ansatte på FB's intranett, og årsaken til at boken ble digital, er FB's arkivar Anders Standal's utrettelige virke.
– Standal har gjort en fantastisk jobb med materialet, og det er en fryd å bruke det. Det digitale leksikonet er svært pedagogisk oppbygget, med en rekke klikk-bare kryssreferanser, forteller Svendsen, som mener det vil være mange som vil få bruk for Byleksikonet på nett.
– Skole-elever, lærere og journalister har fått et nytt arbeidsverktøy, og alle de som er nysgjerrige på noe i Fredrikstad kan finne ut av det med bare noen få tastetrykk, forteller internettsjefen.

Oppdateres

Forfatter av 1996-utgaven av Byleksikonet var Finn Kaurel, med journalist Sten Walther Karlsen i redaksjonen.
Sistnevnte vil også med jevne mellomrom oppdatere det digitale leksikonet.
– Å ha Byleksikonet på nett forplikter. Omtrent hvert halvår vil den bli oppdatert og utvidet, avslutter Svendsen.

Artikkeltags