I Fredriksstad Blads serie «450 folk i Fredrikstad» fikk leserne stifte bekjentskap med  Finn-Erik Johannessen, som  hadde en helt vanvittig fortelling å berette fra sin bryllupsdag i 2000. Da ble han nemlig jaget av en elg - på vei gjennom skogen til sitt eget bryllup.

Også den gang vakte historien oppsikt, og det ble til en artikkel i Fredriksstad Blad. Den artikkelen kan du nå lese i sin helhet her. 

 

Her poserer Finn Erik Johannessen, godt gift med sin Anne Myhre, men rød og varm etter å ha blitt jaget av skogens konge.

Bryllupet med Anne Myhre gikk som planlagt, etter at brudgom Finn Erik Johannessen hadde sprunget rundt i skogen, med en illsint elg i hælene.

Skummelt møte

Finn Erik Johannessen kan se tilbake på en helt spesiell bryllupsdag. For på vei til vielsen, ble 48-åringen jaget av selveste skogens konge.

– Jeg var redd, innrømmer han, men konstaterer at historien er morsom nå etterpå.

 – Det komiske er at jeg er en av lederne for elgpatruljen på Kjølberg, sier mannen.

Gjennom 23 år har han jobbet med de ivrige speiderne i patruljen som er til for psykisk utviklingshemmede.

Gikk alene

Møtet med den mannevonde elgen fant sted forrige lørdag, da Johannessen skulle gå alene til vielsen på speiderhytta ved Børtevann i Skjeberg. Der skulle han skifte til finstasen, før giftermålet med Anne Myhre. Fra parkeringsplassen fulgte Johannessen en sti. Det var bare seks, sju minutter å gå. . . Men, akk:

– Jeg hadde ikke kommet mange meterne før elgen kom brasende ut av skogen, forteller Finn Erik. – Han gikk ikke til direkte angrep, men markerte veldig tydelig.

 

La på sprang

 – Og du la på sprang?

– Ja, inn i tett skog! Elgen kom etter. Flere ganger slapp den meg langt foran seg, men så plutselig var den helt innpå igjen! Da stoppet den opp, prustet og markerte med bena.

– Jeg synes den var veldig svær!

Men Finn Erik Johannessen hadde ikke så mye tid til å studere elgen nærmere, bortsett at han også la merke til at den hadde små horn. Ikke turte han å klatre opp i et tre, heller.

Jaget i en halv time

Han måtte bare springe alt joggeskoene maktet å bære ham.

– Jeg ble jaget i bortimot en halv time, så var elgen vekk! Kanskje han bare ville ha meg ut av området sitt. Men spenningen var ikke over: Brudgommen hadde sprunget seg vill. Han tok frem mobiltelefonen, ringte folk på hytta, og ba de rope og skrike slik at han kunne finne retningen.

– Men jeg hørte ingenting!

Da var det bare å springe sydover mot sola, husker Johannessen.

Sov godt på bryllupsnatten

Cirka ett kvarter før vielsen skulle begynne, hørte Johannessen tuting i bilhorn, og så fant han endelig frem, svett og gjørmete til knærne.

– Noen hadde trodd at jeg hadde fått kalde føtter, at jeg ikke ville gifte meg.

På plass blant bryllupsgjestene var også medlemmene i elgpatruljen, men de hadde ikke vært til mye hjelp da lederen fløy rundt i skogen! Der og da «truet» Johannessen med å slutte i patruljen.

– For jeg skjønte at jeg ikke likte elg!

– Hvordan var bryllupsnatten? Du sov kanskje godt?

– Jeg sov veldig godt! svarer brudgommen, som ellers bare fikk vondt i brystet etter å ha løpt fra skogens konge.