«Farmen-Marita» fikk sin Øivind til stor musikk

GIFT: Marita Wennevold Hollen og Øivind Kylstad etter å ha blitt erklært for ektepar i domkirken.

GIFT: Marita Wennevold Hollen og Øivind Kylstad etter å ha blitt erklært for ektepar i domkirken. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Tenk - nå er vi mann og kone, utbrøt Marita Wennevold Hollen til sin Øivind Kylstad etter at de var blitt nettopp det i Domkirken. Og flere hadde tatt imot den åpne invitasjonen om å komme i kirken og høre musikken.

DEL

– Jeg så noen ukjente ansikter, lo den nygifte Høyre-politikeren og den tidligere Farmen-deltageren Marita Wennevold Hollen etter at hun og Øivind Kylstad var vel gift lørdag ettermiddag.

For paret hadde like godt sendt ut en åpen invitasjon på Facebook til alle til å overvære vielsen og høre musikken som ble fremført. Vielsen til Wennevold Hollen og Kylstad var nemlig spekket med orgelverker fremført av Dan René Dahl, i tillegg til at Maria Mohn sang utdrag fra «Les Miserables».

– Utrolig god idé

Det førte til en god blanding av festkledde gjester som skulle videre til bryllupsfest etterpå og mer hverdagskledde mennesker. Blant de sistnevnte var Oksana Wessel og datteren Dasha Katyba.

– Det var en utrolig god idé å gjøre det på denne måten. Det var virkelig vakkert og en vakker konsert, sier Wessel, mens datteren – som selv er sanger – håper flere lar seg inspirere til å gjøre det samme.

– Flere sånne vielser! Det hadde vært flott med flere seremonier hvor vanlige folk kan komme, sier Katyba.

Flere politikerkolleger

Det var nettopp for å få musikk fremført av organist Dan René Dahl i bryllupet sitt på det flotte orgelet i kirken som gjorde at paret valgte domkirken med sine rundt 800 plasser som ramme for bryllupet, selv om de bare er 30 på selve festen.

I kirken satt et 60-talls mennesker klare da brudgommen og følget hans inntok plassene sine til toner fra Bach. Flere politiker-kolleger, deriblant  Ingrid Willoch (H), Lars Petter Kuran (H) og Bjørnar Laabak (Frp), hadde møtt frem.

Bruden, som fyller 54 år på bryllupsdagen sin, hadde valgt Mendelsshohn til sin entre. Hun stilte med langt slep og i en hvit kjole med bare skuldre og perlebroderier. Kjolen har hun designet selv sammen med klesdesigneren Nora Farah, som blant annet har laget flere kjoler for prinsesse Märthe Louise. På veien opp til alteret, kom den blivende ektemannen henne i møte og fulgte henne opp resten av veien.

– En klok avgjørelse

Prest Steinar Ekvik gjorde et poeng av at paret valgte Wennevold Hollens fødselsdag som bryllupsdag.

– Der har du og jeg gjort det ganske likt, og det var en klok avgjørelse. Nå kommer du aldri til å glemme bryllupsdagen. Du vil alltid huske når du skal kjøpe blomster til Øivind, fastslo Ekvik.

Brudgommen var like strålende fornøyd som bruden etter vielsen.

– Dette var stort

– Dette var stort - det er stor lykke. Det var en fantastisk opplevelse og fantastisk ramme, sa Kylstad, som ble glad over å høre at fremmøtte hadde rost musikken og tiltaket.

– Så flott, da fikk vi til det vi håpet, sa han.

Det var i august i år Wennevold Hollen, som er vararepresentanten til bystyret i Fredrikstad, og Kylstad bestemte seg for å gifte seg nå i høst.

Wennevold Hollen traff Øivind Kylstad, som til daglig er eiendomsutvikler i Europris, i 2010. Etter bare tre dagers bekjentskap, var de to klare for å bli samboere – men tok altså noen år før de ble gift.

Musikken som Dan René Dahl fremførte i bryllupet, var Vinteren fra Vivaldis Fire årstider, Op. 40 fra Holbergsuite av Edward Grieg og en orgelsymfoni av Bach. Til slutt gikk brudeparet ut til Toccata fra orgelsymfoni nr. 5 av Widor.  

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken