Det er lite som minner om ungdomslitteratur på rommet til Dyar Al-Ashtari. Han har kjempetykke bøker med titler som «Seach Engine Optimization», eller søkemotoroptimalisering på norsk.

– Tenke utenfor boksen

– Han er utrolig dyktig, og vi er selvfølgelig veldig stolte av ham, forteller pappa Ali.
Det var han som oppmuntret sønnen, som spilte mye dataspill, til å lære seg noe fornuftig han kunne få nytte av senere.
– Jeg sa at han måtte lære seg noe han kunne få nytte av i fremtiden, og han tok det seriøst. Det tror jeg mange unge kan inspireres av. Det er så mye nyttig man kan lære seg med datamaskinene. Å sette seg et mål om å lære noe nytt, og jobbe for å nå det. Det er nettopp det Dyar har gjort på veien til å kunne programmering, forteller Ali.
– Alt er selvlært. Jeg håper noen blir inspirert til å tenke litt utenfor boksen og lære seg nye, spennende ting, sier Dyar selv.

– En drøm

Familien støtter sønnen, og pappaen sier at det er viktig for dem å snakke om at det ikke er penger som gjelder, men det å hjelpe andre.
– I den alderen kan man jo tenke mye på penger, men vi snakker mye om at det ikke er viktig i denne sammenhengen, sier Ali.
Sønnen kjøpte en svart Ferrari i sommer.
– Siden han var liten gutt har han drømt om en slik bil. Nå har han nådd ett av målene side, og derfor kunne han kjøpe den bilen for penger han har tjent, forteller pappa.
– Men jeg har ikke sertifikatet ennå, så det er pappa som passer på nøklene, forteller Dyar selv.

– Oppmuntre

Både han og moren til Dyar har snakket med både Paul Jamil, som Dyar jobber for, og den populære Youtuberen «Athene» som Dyar er venn med.
– Det er jo utrolig hva han har fått til. Men vi prøver å oppmuntre ham til at dette bare er starten, og at han kan få til mye, mye mer, sier Ali.