Brann i enebolig i Haugeveien: – Brannen startet trolig i første etasje

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet rykket ut rett før klokka 10 onsdag formiddag til en brann i en enmannsbolig i Haugeveien. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) – Politet fikk inn en melding fra tilfeldige forbipasserende om at det brant i et hus, og brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, fordi de ikke har kontroll over brannen. Det brenner fortsatt på loftet i enmannsboligen, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Aina Mykland onsdag formiddag.

– Det kommer til å ta lang tid før brannen er helt slukket, og brannvesenet forlater stedet, understreker Mykland overfor SA.

– Lukk dører og vinduer

Det skal ikke ha vært noen hjemme da brannen brøt ut. Politiet anmodet etter at brannen hadde startet, beboere i området om å lukke både dører og vinduer på grunn av kraftig røkutvikling.

– Ingen personer har kommet til skade i brannen, men brannvesenet hentet ut to katter, som raskt ble tatt under behandling av redningsmannskapet. Livene deres sto dessverre ikke til å redde, sier innsatsleder Mykland.

PÅ BRANNSTEDET: Brannleder Lars Erik Gutubakken og innsatsleder Aina Mykland. (Alle foto: Tobias Nordli)

PÅ BRANNSTEDET: Brannleder Lars Erik Gutubakken og innsatsleder Aina Mykland. (Alle foto: Tobias Nordli)

Klokka 10.36 brenner det fortsatt under tak.

– Hva som er brannårsaken kan jeg ikke spekulere i på nåværende tidspunkt. Vi har etterforskere på stedet, og hva som er årsaken blir undersøkt. Brannen startet trolig i første etasje i enmannsboligen, sier innsatsleder Mykland.

– Politet kommer til å avhøre eventuelle vitner som kan ha sett noe, tilføyer hun.

Fortsatt etterslukking

Klokka 12.50 er slukningsarbeidet ennå ikke over i Haugeveien:

– Det pågår etterslukking i 2. etasje, opplyser Kjell Jacobsen ved Alarmsentral Brann Øst.

Tips Oss
SMS: FBTIPS til 2005 Telefon: 02303 tips@f-b.no

Artikkeltags