Brannen på Kjærre: Den døde skal være en polsk mann som kom til Norge for en uke siden

Det var i en leilighet i denne boligen i Kjærrelia at en mann omkom etter et branntilløp søndag.

Det var i en leilighet i denne boligen i Kjærrelia at en mann omkom etter et branntilløp søndag. Foto:

Politiet sier de nå har en klar formening om at det var en polsk mann i 40-årene som ble funnet omkommet etter brannen i Onsøy søndag. – Han har ikke bodd på adressen, og vi er usikre på hva han gjorde der, sier krimsjef Rune Albertsen.

DEL

Det var søndag formiddag at nødetatene rykket ut til et bolighus i Kjærrelia i Onsøy etter en automatisk brannvarsling via et vaktselskap.

De første meldingene gikk på at det ikke skulle være mennesker i boligen, men røkdykkere fant en person da de tok seg inn i huset.

De gjorde forsøk på hjerte-lunge-redning, men mannen ble raskt konstatert død.

Skal ha vært på jakt etter jobb

Mandag forteller krimsjef Rune Albertsen at de har fått et tydeligere bilde av hva som skjedde.

– Siden i går har vi gjort flere etterforskningsskritt og avhørt vitner. Det dreier seg om huseier og venner av avdøde, sier han.

Huset det brant i består av to enheter, og Albertsen forteller at det den siste tiden ikke har bodd noen i den delen hvor det brant.

– Vi er ikke hundre prosent sikre på identiteten til den avdøde, men har en klar formening om at det dreier seg om en polsk mann i 40-årene. Han skal ha kommet til Norge for rundt en uke siden, og det er antydet at han søkte jobb. Denne uken har han bodd hos noen bekjente i nærheten av det aktuelle huset.

Vet ikke hva han gjorde i boligen

Albertsen sier at vitner har fortalt at mannen tidligere samme dag var overstadig beruset da han forlot adressen han har hatt tilhold på.

– Men hva han har gjort i boligen han ble funnet i, vet vi ikke, sier han.

De jobber nå videre med både brannårsak og dødsårsak. Den avdøde er sendt til obduksjon i Oslo, og Albertsen håper å få svar derfra om noen dager.

– Vi har gjort undersøkelser på stedet, men det er for tidlig å konkludere rundt brannårsaken. Vi har et elektrisk apparat vi undersøker videre, uten at jeg vil gå inn på hva det er, sier han.

– Så håper vi obduksjonen kan hjelpe oss med dødsårsak. Slik det fremstår nå dreier det seg om en tragisk ulykke, og vi betegner ikke dødsfallet som mistenkelig, sier han.

Funnet i 1. etasje

Rune Robertsen, leder for beredskap ved Fredrikstad brannstasjon, forteller at røkdykkere fant mannen i 1. etasje.

– Da vi kom frem gikk vi umiddelbart inn hovedinngangen og åpnet verandadøra. Det var svart og tykk røk i leiligheten, og våre mannskaper gikk så opp i andre etasje for å åpne døren også der. Da de kommer ned igjen finner de vedkommende. Det tok bare et lite minutt fra vi gikk inn til vi fant ham, sier Robertsen.

Han sier brannen grunnet oksygenmangel hadde tatt seg ned da de kom, men at det var tykk og feit røk i den lille leiligheten. Huset har ikke fått ytre skader av brannen.

Artikkeltags