– Vi ønsker å skape en hyggelig stund der foreldre skal slippe å lage middag etter jobb. Rett og slett lure tidsklemma litt, forteller førskolelærer Jan-Kåre Fjeld.

Barna ved 1317 Skøvven, Borge skoles natur-SFO, var godt i gang med matlagingen da vi ankom bålplassen ved Thorsøkilen. Flere ganger i året inviterer barn og ansatte både foreldre, søsken og besteforeldre på middag. Her viser de at det går an å lage god pizza med sunne råvarer og uten kjøtt.

– Vi er ikke veggisfanatikere, men vi synes det er veldig gøy å kunne lære barna å spise sunt og variert, forklarer Fjeld.

Utfordrende forhold

Til tross for at de har gjort dette i flere år, er det ingen tvil om at det å lage mat i skogen kan by på utfordringer. For å sikre nok mat til alle kjøpte de inn over seks kilo mel og flere titalls grønnsaker. Det er mye som skal være på stell før gjestene kommer, og både store og små jobber effektivt for å få de første pizzaene i ovnen.

– Skrekkscenarioet var å ikke få fyr på bålet, og ikke minst at det ikke skulle være nok mat til alle, sier Fjeld.

 

– Flott for barna

Foreldrene Edin og Alma Ascic setter stor pris på at skolen tar seg tid til å arrangere noe som hele familien kan være med på.

– Det at vi kan bruke ettermiddagen på å være ute med barna i tillegg til å få middag er utrolig hyggelig, forteller ekteparet.

De har hatt barna i ordningen helt siden 1.klasse, og det er ingen tvil om at barna stortrives med utendørs SFO.

– Vi synes det er fantastisk at de har et slikt opplegg. De elsker å være ute, samtidig som de lærer mye om naturen, sier Alma Ascic.

Bildeserie

Borge SFO inviterte til pizzafest i «Skøvven»