BorgBuss vekkes til liv

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Fem år etter at de startet et sovende busselskap, skal nå BorgBuss fylles med ansatte, og rutetrafikken i nedre Glomma-regionen styres av det nye selskapet.

DEL

Østfold Bilruter og Fredrikstaddistriktets Rutebiler (FDR) har siden 1998 hatt et godt og nært samarbeid. Glommaringen og Glommapendel er et eksempel på det.
Nå tar de skrittet fullt ut, og fra nyttår av skal sjåførene bytte arbeidsgiver. BorgBuss skal fylles med ansatte og busser.
FDR-direktør Bjørn Sandhaug sier at tiden var inne for å gjøre noe. Nå gjenstår det en rekke praktiske detaljer. Ikke minst skal verdier fastsettes. Basen for BorgBuss skal være på Østsiden.
– Det nye selskapet skal ta seg av all rutetrafikk. Men begge eierselskapene beholder turkjøring, godskjøring og ekspressrutene. I tillegg skal Østfold Bilruter (eid av Nettbuss) dekke ruter i Indre Østfold, forklarer Sandhaug.
BorgBuss er eid av begge selskaper, med en halvdel hver. Bak Østfold Bilruter står Nettbuss og NSB. Fredrikstad kommune og Hvaler kommune eier FDR. Fredrikstad er største eier med om lag 70 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken