Håper rederiet DFDS får ukentlig rute til Borg havn

DFDS Seaways kan få ukentlige anløp i Borg havn med søppel fra England.

DFDS Seaways kan få ukentlige anløp i Borg havn med søppel fra England. Foto:

DFDS kom på sitt første prøvebesøk til Borg havn mandag. Styreleder Siri Martinsen håper frakteselskapet starter en ukentlig rute til Øra.

DEL

Martinsen sier til FB at det vil bety mye for Borg havn hvis DFDS Seaways velger å ha et fast ukentlig anløp til havna. Båten som besøkte havna mandag ettermiddag kom fra Immingham i Storbritannia med brensel til Bioels forbrenningsanlegg på Øra.  

Ordførerne svært fornøyd

– Dette er det første testanløpet for DFDS ved Borg havn, skrev Martinsen på sin Facebook-side mandag. Ordførerne i Fredrikstad og Sarpsborg var tydelig fornøyd med beskjeden. Begge viste tommelen opp.

 – Meget bra, kommentere ordfører Jon-Ivar Nygård.

Styremedlemmer ved Borg havn fikk også se skipet, som det stilles store forhåpninger til.

Forsterker kaifronten og kjøper ny kran   

Borg havn ruster seg for økt trafikk og er i ferd med å forsterke en del av kaifronten. Her skal havna investere i alt 45 millioner kroner totalt, i grunnforsterkning og en ny mobil kran. Borg havn tar seg av store mengder metall, som gjenvinnes ved tre større anlegg på Øra. Resirkuleringsprodukter står for en økende del av havnas inntekter. 

Havna skal også effektivisere godshåndteringen. Med nye kraner, innkjøpt fra Oslo havn, skal plassen utnyttes bedre, og containerkapasiteten kan dobles. Et nytt ukentlig skipsanløp er derfor svært kjærkomment.    

Skal gi svar om kort tid

– Vi er spent på om selskapet vil starte en fast rute hit, sier styreleder Siti Martinsen til FB.

DFDS skal om kort tid gi informasjon om sine planer ved Borg havn.

Artikkeltags