Gå til sidens hovedinnhold

Østfold-bønder slår til med musikkvideo

Artikkelen er over 5 år gammel

Flere Fredrikstad-folk er involvert bonde-musikkvideo som spres på nett.

Navet på musikkvideoen fra Østfold Bondelag er «Agronomisk», og den fikk sin lansering onsdag.

– På to og et halvt døgn har den fått 100 000 visninger, forteller Linn Iren Bye.

Det var hun selv og Tor Jacob Solberg som hadde ideen til videoen. Bye bor i Marker, men kommer opprinnelig fra Borge i Fredrikstad. I tillegg til henne har også Gunnar Ingebrigtsen og Lars Johan Langsholt fra Fredrikstad bidratt som lydprodusenter.

– Rogaland og Hedmark har laget videoer til jordbruksaksjonen tidligere. I år syntes vi det var Østfold sin tur, sier hun.

De unge bøndene var skjønt enige om at det måtte bli en musikkvideoe. Til tonene av den kjente poplåten «Elektrisk», hvor blant annet Petter «Katastrofe» opprinnelig synger har Solberg og Bye skrevet en helt ny tekst.

 

– Teksten er en hyllest til Østfold-landbruket. Formålet er å sette fokus på jordbruksoppgjøret som står for døra, sier hun.

Budskapet til landets forbrukere er at Norge trenger unge bønder som er villige til å overta en næring i endring.

– I dag vil regjeringen ha store, kostbare godsjordbruk. Det er dårlig nytt for å få unge til å overta, mener Bye.

– Vi er mange bønder over hele Norge som ønsker å lage maten som landet vårt trenger, men vi trenger en lønn å leve av Det er meldingen vi ønsker å få fram.

Tre ungdommer fra familien Grimstad i Råde står for sangen. Filmen er produsert av selskapet OMNi Produksjon i Halden og er i sin helhet laget på Tomb Jordbruksskole i Råde.

Bildeserie

Disse bøndene deltar i musikkvideoen

 

– Jeg synes resultatet er blitt veldig bra. Det var morsomt å samarbeide med Tor Jacob Solberg – vi er litt crazy begge to, smiler Marker-jenta.

– Ekstra morsomt er det å vite at ingen ringere enn filmregissøren Ray Kay (Reinert K. Olsen) har fått tilsendt filmen til sin base i Hollywood og så den i går. Det er jo ingen dårlig anerkjennelse å få med seg på veien, sier Bye.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.