Bøllete bussjåfører

Linnea og Henrik måtte stå igjen da klassen reiste på busstur. Nå har Østfold Kollektivtrafikk avklart med Borge skole, slik at det ikke skjer i fremtiden.

Linnea og Henrik måtte stå igjen da klassen reiste på busstur. Nå har Østfold Kollektivtrafikk avklart med Borge skole, slik at det ikke skjer i fremtiden. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hva er galt med bussjåførene i Fredrikstad, spør folk i kommentarfeltene på f-b.no.

DEL

Vi har publisert flere saker den siste tiden som har avslørt at rullestolbrukere nektes adgang til offentlige rutebusser, tilsynelatende uten noen saklig begrunnelse.

Noen av dem har modig nok stått frem med sine opprørende historier. All ære til handikappede Linnea og Henrik og mammaene deres (bildet) som fortalte at tiåringene ble nektet av bussjåføren å være med da klassen deres skulle på tur til Gamlebyen. Og takk til Maria Hagen (48) som fortalte at hun ikke fikk være med den nesten tomme bussen til sentrum, fordi sjåføren «ikke likte å ha elektriske rullestoler om bord».

Som om det ikke føles vanskelig nok fra før å bruke offentlig transport for rullestolbrukere, så skal altså noen råtne epler blant bussjåførene gjøre hverdagen enda verre. Vi er for ordens skyld ikke et sekund i tvil om at det dreier seg om et lite mindretall av sjåførene som oppfører seg dårlig. Men i dette tilfellet kan ett råttent eple ødelegge folks oppfatning av hele kurven.

Derfor må de ansvarlige for Østfold kollektivtrafikk, som betaler Nettbuss for å kjøre bussrutene i Fredrikstad, snarest mulig vise noe mer enn fylkeskommunalt byråkratitempo i behandling av klagene. Og ikke minst må det vises til handling overfor sjåførene, som det er en smal sak for arbeidsgiver å identifisere. Vi forventer at slike hendelser i minste fall fører til muntlig advarsel, som første ledd i en fremtidig oppsigelsesprosess.

Les også: Ny rullestolnekt på rutebussen.

Sjåførene må bli udiskutabelt klar over at ingen skal diskrimineres når de benytter seg av offentlig kommunikasjon. Når vi i løpet av de siste ukene har fått gjentatte beskrivelser av slike hendelser, tyder alt på at Østfold Kollektivtrafikk dessverre ikke har tatt effektfull affære overfor sjåførene ennå.

Vi tillater oss til slutt en liten omskrivning: «En bussjåfør, en bussjåfør - han er en mann med godt humør. Og har han ikke godt humør - så skaff en hyggelig bussjåfør».

Artikkeltags