Måtte gå ned over 2,5 millioner i pris for å få solgt: – Veldig deilig å være ferdig med hele prosessen

ENDELIG SOLGT: Etter ett og et halvt år ute i markedet ble dette småbruket på Lørenfallet i Sørum solgt i forrige uke. Eiendommen er på totalt 14.490 kvadrat.

ENDELIG SOLGT: Etter ett og et halvt år ute i markedet ble dette småbruket på Lørenfallet i Sørum solgt i forrige uke. Eiendommen er på totalt 14.490 kvadrat. Foto:

– Det har vært en evig runddans med å finne riktig markedsgruppe, sier selgeren.

DEL

[Romerikes Blad] Småbruket ble lagt ut for salg i august 2017, med en prisantydning på 9,5 millioner kroner.

Etter 18 måneder ute i markedet, ekstremt mange visninger og gjentatte prisreduksjoner, ble det i forrige uke solgt for 6.990.000 kroner. Altså i overkant av 2,5 millioner mindre enn den første prisantydningen.

– Det var der vi fant ut at markedsprisen lå til slutt. Vi måtte lete litt for å finne den, men det er selvfølgelig utrolig godt å endelig få solgt, forklarer Per Aksel Kjuul til Romerikes Blad.

Saken fortsetter under bildet

– Er dere fornøyde med salgssummen?

– Alt i alt er vi fornøyde. Eiendommen har ligget lenge ute til salgs, og det har vært mange innom på visning. Det er veldig deilig å være ferdig med hele prosessen.

Mange vil bo på småbruk

I 2011 investerte Kjuul sammen med sin daværende samboer, Kristin Karlsen, fire millioner kroner på å bygge opp stall og ridebane på småbruket i Bergvegen på Lørenfallet.

– Det har vært vanskelig å finne den gruppa som ønsker å bruke stallen til noe, og ikke bare ønsker å bo på småbruk – for dem er det mange av. De som ikke har peiling på hest ser kanskje ikke verdiene i stallen, som faktisk er der de største verdiene ligger. Det har vært en evig runddans med å finne riktig markedsgruppe, forklarer Karlsen.

Saken fortsetter under bildet

Eneboligen som følger med eiendommen ble bygget i 1919, og har et totalt bruksareal på 236 kvadrat.

– Prisantydningen som vi opprinnelig startet med er nok riktig når man ser på verdier og det vi har kostet på eiendommen totalt, men det er klart at dersom man ser på den prisklassen på eneboliger i stedet for småbruk så får man en helt annen standard.

– Mange mangler finansiering

Karlsen forklarer også at de gangene det faktisk har kommet folk med en genuin interesse for stallen, har banken raskt satt en stopper for dem.

– Det er overraskende mange som ikke har finansiering i orden før de kommer på visning. Det er der det har stoppet opp for mange. Men heldigvis ordnet det seg til slutt, sier hun.

– Hvor mange visninger har dere hatt totalt?

– Det har ikke vært så mange offisielle visninger, men det har vært mange private. Nøyaktig hvor mange vi har hatt aner jeg ikke, men det har vært ekstremt mange.

Saken fortsetter under bildet

– Markedet som bestemmer

Meglerne bak boligsalget forklarer til RB at de hadde tro på at eiendommen skulle gå for en høyere sum.

– Når vi ser på stallverdien og eiendommen så er den verdt mer enn det vi solgte småbruket for nå. Men det er alltid markedet som bestemmer. Her var markedet veldig tydelig på hvilken pris som var riktig, forklarer eiendomsmegler og daglig leder ved Krogsveen avdeling Skedsmokorset, Madeleine Johnsen Thune.

Eiendomsmegleren påpeker at salgssummen ikke alltid samsvarer med selgers forventninger eller eiendommens faktiske verdi.

– Men vi hadde tro på at denne boligen skulle gå for en høyere sum enn det den gjorde. Ellers hadde vi aldri startet på den prisen, sier Thune.

Artikkeltags