I dag blir mellom 100 og 170 prospekter sendt ut til utbyggere som kan tenkes å være interessert i å kjøpe den gedigne eiendomsmassen.

256 millioner

256 millioner kroner er prisantydningen og taksten for sykehuseiendommen på Cicignon. For den summen – hvis ingen byr høyere enn den – får du 55.000 kvadratmeter eldre bygningsmasse med en mulighetsstudie over området inkludert i prisen.

Er du interessert i 25.387 kvadratmeter med tilhørende tomt på Veum, er prisen som antydes – og taksten – 70 millioner kroner.

Les også: Kan bli 450 nye boliger på området

Sender ut 100-170 prospekter

– I dag trykker vi på knappen, sier Jon Petter Larsen, fagansvarlig i DNB Næringsmegling. Fredag sender han og kollegene ut mellom 100 og 170 prospekter til dem meglerkontoret tror kan være interesserte. Flere av dem har meldt seg for lengst – Larsen har lenge hatt en lengre liste med interessenter på blokka.

– Det er i hovedsak entreprenører og utbyggere, både lokale, nasjonale og utenlandske, sier Larsen.
Målet er å få solgt bygningene i løpet av året og få overdratt dem før 1. januar 2016.

Ingen idé om hva markedet vil betale

– Sykehuset på Cicignon antar vi iallfall at vi får solgt i år. Veum er litt mer usikkert, sier han.

Larsen har i utgangspunktet ikke noen idé om hvorvidt markedet er villig til å by over prisantydningen for bygningene.

– Jeg tror vel i utgangspunktet ikke det, men det er vanskelig å si. Vi har jo ikke så mye å sammenligne med, iallfall ikke her i østfoldområdet, sier Larsen.

Les også: Vil ha skole på sykehustomta

– Godt å bli kvitt dem

Tore Dag Olsen, prosjektdirektør i Sykehuset Østfold, svarer "ja" på spørsmålet om det skal bli godt å bli kvitt de enorme bygningsmassene nå.

– For oss er det selvfølgelig godt å bli kvitt noe som ikke blir brukt. Og det er jo en del av finansieringen for det nye sykehuset, sier Olsen, Han er optimistisk med tanke på interessen for bygningene.

– Vi har vel i utgangspunktet tro på at det er ganske stor interesse. Cicignon er jo et fint område nær sentrum og kommunikasjoner, og det foreligger en fin mulighetsstudie for området, sier Olsen.

Ordfører Jon-Ivar Nygård har tidligere avvist at kommunen har noen konkrete planer om å kjøpe Cicignon-delen.
– Det kan være aktuelt å vurdere deler av sykehuset, men ikke hele, uttalte Nygård til FB i november.

Det var i mai 2012 at styret til Sykehuset Østfold vedtok å selge eiendomsmassen.