Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal de leve ut drømmen om landlig liv

Artikkelen er over 7 år gammel

Det har kostet timer, penger, familieliv og masse hardt arbeid. Nå er det tid for å nyte i Skogstrandveien.

På naboeiendommen til veterinær Hermod Nilsen gror gresset mellom bærbusker og frukttrær. Bak idyllen har det vært revet, hamret, saget og jobbet intenst i ett år.

Se flere bilder fra huset her

– Det hadde aldri gått uten en veldig handy samboer og en pappa som tidligere er byggmester, fastslår Lise Mari Jacobsen (33). Mens hun lukker oss inn i det nyrestaurerte huset, snekrer Thomas Stang (31) på hønsehuset utenfor. Sju kyllinger er nylig tatt under vingene hos familien på fire, og de første par ukene holdt de hus på badet. Det er tid for å få sitt eget hjem også for de små nøstene.

– Jeg er litt sånn at når jeg først har bestemt meg, så skal det skje noe, ler Lise Mari.

Les også: Boligprisene flater ut

Vekker oppsikt

Flere har merket seg den store innsatsen familien har lagt ned i huset. Nå er boligen én av åtte finalister i konkurransen Norges vakreste hjem i bladet Bolig Pluss, med kåring i september.

Lise Mari syns det er veldig moro å få en slik tilbakemelding på all jobben de har investert i hjemmet sitt.
– Mange syns nok det er en overflatisk ting, men for meg handler det om livsstil. Hjemmet vårt gjenspeiler hvilke verdier vi har, sier hun. Det betyr å lage mat fra bunnen av, å sette pris på godt, gammelt håndverk, at ungene kan vokse opp med safting og sylting. Gjenbruk er en vesentlig ingrediens i tankesett og prosess.

Les også: Ber folk om å låne bort boligen sin - gratis

«LykkeLise»

Interiørinteresserte kan ha fulgt dem via Lise Maris blogg «LykkeLise». De overtok en bolig som var pusset opp gjennom 50- og 60-tallet, bort fra opprinnelig stil. Samboerparet har forvandlet andre etasje fra råloft til en fullt innredet etasje med soverom til hele familien. I første etasje er det åpnet opp og flyttet vegger, ellers har de satset alt på å sette huset tilbake i opprinnelig stand. Lag for lag har de skrapt vegger og funnet gamle tapeter som de har forsøkt å finne maken til, en teglsteinsmur er avdekket, dører i opprinnelig stil er satt inn.

Av arvingene som solgte huset har de fått flere møbler som har fulgt boligen i årtier, og Lise Mari har trålet bruktmarkeder, internett og sendt sin far land og strand rundt på innhenting av gamle møbler.

– Det har hendt jeg har sendt ham direkte på Øra med ting også, ler Lise Mari. Resultatet er et helt unikt hus med personlig preg. Kjøkkenet er plassbygd, og mønstrete tapeter dekker veggene i alle rom.

Det eneste som gjenstår er gangen. Den får vente, skal vi tro henne.

– Vi skal gifte oss i september og har ikke begynt å planlegge ennå, så det får være neste prosjekt, smiler 33-åringen.

FBTV (arkiv): Bli med inn i Fredriktads mest staselige villa:
 

 

Kommentarer til denne saken