Boligprisene både i Norge og Fredrikstad var i mai 0,1 prosent høyere enn i april, også når man korrigerer for sesongvariasjoner. Boligprisene i Norge var ved utgangen av mai 0,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor, viser eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk. Tilsvarende tall for Fredrikstad var 2,1 prosent.

– Etter flere måneder med boligprisvekst, flater prisene ut i mai måned. Vi er sannsynligvis gjennom korreksjonen av boligprisfallet fra høsten, og vi forventer en moderat prisutvikling i tiden framover, sier Eiendom Norges administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

I mai ble det i Norge solgt 9.217 bruktboliger, opp fra 8.210 boliger i samme måned i fjor. Økningen utgjør 12 prosent. Hittil i år er det solgt 35.632 boliger, en økning på 2 prosent fra samme periode i fjor.

Eiendom Norge betegner markedet som godt med rekordomsetning og god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det tok i gjennomsnitt 36 dager å selge en bolig i mai, en nedgang på to dager fra april. Men det er store regionale forskjeller. I Oslo tar det cirka tre uker å selge en bolig, mens det tar cirka tre måneder å selge en bolig i Aust-Agder. I Fredrikstad tok det 33 dager.

Boligprisutviklingen varierer også. Størst prisvekst er det i Tromsø, mens det er nedgang i Stavanger. (©NTB)