– Tilbød eiendomsmegler 20.000 for å gi ham tilslag på bolig

Av

– Jeg hadde drukket ganske mye.

DEL

[Nettavisen:] I forbindelse med salget av en bolig på Kjeller på Romerike i oktober 2014 skal en mann i 40-årene via tekstmelding ha tilbudt en eiendomsmegler 20.000 kroner «under bordet» dersom han fikk kjøpe til takst.

– Prosjektet ble altfor dyrt 

Nå er mannen tiltalt for forsøk på korrupsjon og brudd på straffelovens paragraf 276, for «å ha tilbudt noen en utilbørlig fordel i anledning av oppdrag».

Til Nettavisen innrømmer mannen at meldingen er sendt fra hans telefon.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor den ble sendt. Jeg innrømmer at meldingen kom fra min mobiltelefon, men hvorfor husker jeg ikke. Den kan ha blitt brukt av andre også. Det skjedde på kvelden etter at jeg hadde feiret bursdagen min og drukket ganske mye.

Har fått bud på 1,5 milloner over takst: – Kunne nok allerede vært solgt 

– Hørte aldri noe fra megleren

Han hevder han aldri gjorde noe for å følge opp SMS-en.

– Jeg har ikke hørt fra megleren før eller siden, og jeg har heller aldri prøvd å gjøre noe mer.

Mannen forteller om hvordan han slet økonomisk på tidspunktet og at han aldri hadde kunnet gjennomføre det tilbudet han skal ha gitt megleren.

– Jeg var gjeldsslave og var under en gjeldsordning. Jeg hadde altså ingen penger, og kunne aldri ha gjennomført det.

– I Lillestrøm hadde denne boligen kostet 12–15 millioner 

– Jeg hadde ikke penger

– Jeg har ikke ment å sende den meldingen i det hele tatt. Jeg har aldri gjort noe lignende før eller siden, og jeg skjønner ikke hva politiet mener at jeg ønsket å oppnå med den, siden jeg ikke hadde noen penger, sier han videre.

Nettavisen har vært i kontakt med den aktuelle megleren som mottok tekstmeldingen. Han ønsker ikke å uttale seg om saken, men sier at han aldri har vært borti noe lignende tidligere.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra politiadvokaten i saken.

– Jessheim mer drabantby enn by 

– Aldri hørt om lignende

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Greving, forteller at forbundets jurister aldri har vært borti noe som dette.

– De har aldri hørt om lignende, og våre jurister har jobbet med dette i mange, mange år. Så dette er nok en litt unik sak, sier Greving til Nettavisen.

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de 70 andre Amedia-avisene. Fredriksstad Blad publiserer to-tre av disse hver dag for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt.

Artikkeltags