Plantet 79.000 krokusknoller

Maja (10) og Matilde (7) Gjermundsen Gangsøy kastet ut nesten en hel eske med krokusknoller på et oppmerket område utenfor Fredrikstad hovedbibliotek.

Maja (10) og Matilde (7) Gjermundsen Gangsøy kastet ut nesten en hel eske med krokusknoller på et oppmerket område utenfor Fredrikstad hovedbibliotek. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En knoll for hver innbygger er plantet i kirkeparken og utenfor Fredrikstad hovedbibliotek. Det vil si 79.000 krokusknoller som neste vår/tidlig sommer vil bli en fargerik og flott skue.

DEL

De to unge Fredrikstad-jentene Maja (10) og Matilde (7) Gjermundsen Gangsøy tømte nesten en hel eske med krokusknoller på et oppmerket område utenfor hovedbiblioteket.

– Det var litt artig å være med på, og neste år kan vi gå å se hvilke blomster vi plantet. For vi kastet nesten alle sammen oppe i hjørnet her. Vi vet ikke helt hvordan krokusen ser ut, men det gjør at det blir ekstra spennende å se neste vår, er de enige om.

Blomsterløk-plantingen var en en del programmet på Frederiks Dag i søndag, og har vært en tradisjon i mange år.

Fredrikstad kommune bruker et sted mellom 60.000-80.000 kroner på 79.000 krokusknoller fra Holland, som nå er plantet på 800 kvadratmeter.

Prosjektleder for Fredrikstad 450 år, Irene Østbø er ikke i tvil om at blomstene er verdt pengene.

– Bare se når de kommer til våren, blomstene kommer til å fargelegge byen, og det blir flott. I tillegg er det fantastisk å se hvor mange barn som møter opp og blir med på dette, sier hun.

Artikkeltags