Slik var Black Friday-kaoset på Torvbyen

Artikkelen er over 3 år gammel

– Med tanke på hvor mange som kom nå så lover det bra for resten av dagen, sier senterleder Mads Pedersen på Torvbyen.

DEL

På årets Black Friday anslår hovedorganisasjonen Virke at nordmenn vil dra kortet for om lag 3,4 milliarder kroner. Galskapen fikk et litt beskjedent ansikt på Torvbyen i Fredrikstad, hvor et hundretalls mennesker hadde flokket seg for ballongslipp og gavekort-bonanza klokken sju på morgenen. FB sendte live fra kjøpesenteret.

LES OGSÅ: Forventer kaos på Black Friday

– Målet er ny rekord

Selv om det ikke var helt Vestby-tilstander var Senterleder Mads Pedersen godt fornøyd med oppmøtet.

– Jeg er veldig fornøyd. Ingen ble skadet og det virker som at folk er fornøyd, sier Pedersen.

På samme dag i 2016 hadde kjøpesenteret i sentrum av Fredrikstad 24.000 kunder innom senteret. I 2016 økte også omsetningen på Black Friday på 4 av 5 kjøpesentre i Norge.

– Med tanke på hvor mange som kom nå så lover det bra for resten av dagen. Vi satser på at det blir ny rekord. Det er handlingen folk kommer for, gliser senterlederen.

LES OGSÅ:

La bilen stå på Black Friday

Tryg Forsikrings beste råd er faktisk å la bilen stå Black Friday. Her er tipsene for å slippe unna kræsjlandingen på tilbudsdagen:

· Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.

· Parker bilen langt fra inngangspartiet, gjerne der de aller fleste helst ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst. Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en parkeringsplass.

· Sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i.

– Gøy med noe ekstra

På årets Black Friday anslår hovedorganisasjonen Virke at nordmenn vil dra kortet for om lag 3,4 milliarder kroner. Dersom spådommen slår til så vil det være ny rekord for handledagen i Norge.

Utover morgenen var handlingen godt i gang. Malin Gundersen og venninnene var på plass, men klarte ikke å kare til seg noe gavekort. Gundersen mener Black Friday-fenomenet er morsomt. 

– Det er kult. Det var synd vi ikke fikk tak i noe, sier hun.

– Hva er så stort med Black Friday?

– Mye salg. Det er moro. Det er mye salg fra før, men det er ekstra spesielt i dag, sier Gundersen.

LES OGSÅ: Black Friday er den nye ulykkesdagen

– Tar ikke helt av

I kommentarfeltet til Fredriksstad Blad kommenterte seere at Black Friday var galskap. Vincent Nordbekk var også innom galskapen på Torvbyen. Han visste egentlig ikke at det var Black Friday før han sto midt i det. Nå råder han andre til å handle bare det en har behov for.

– Dette er litt rart. Jeg stakk bare innom fordi jeg var på vei til skolen, så jeg bare tok det på veien. Det er mye bra tilbud. Jeg handler bare det jeg trenger, så kanskje noen ørepropper, sier Vincent Nordbekk. 

Forbrukerombudet råder deg til å sjekke prishistorikken på varene, før du slår til på et «knalltilbud».

– Særlig på nett kan det være feller du bør styre unna, advarer Forbrukerrådet.

– Pass på at Black Friday ikke blir Black Fraud Day. Sjekk om det du tror er et varp, faktisk er det. Sjekk på nettet om førprisen stemmer, råder Pia Cecilie Høst, leder for Forbrukerdialog i Forbrukerrådet.

FB har også Black Friday

Også Fredriksstad Blad har kastet seg på Black Friday-trenden. Gjennom helgen har vi tilbud på digital tilgang til FB. For bare 499,- får du seks måneder tilgang på vårt digitale innhold. Tilbudet kan du aktivere her. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken