Black Friday hos Ølgaarden: Gir en del av omsetningen til Barnas Stasjon

GAVMILDE: Morten Krogh og Christer Bjørnli i Ølgaarden håper mange kommer og handler helgekosen hos dem på fredag. Denne dagen gir de ti prosent av omsetningen til Barnas stasjon.

GAVMILDE: Morten Krogh og Christer Bjørnli i Ølgaarden håper mange kommer og handler helgekosen hos dem på fredag. Denne dagen gir de ti prosent av omsetningen til Barnas stasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Gulating Gruppen, som Ølgaarden i Gamlebyen er en del av, tar et oppgjør med økt kjøpepress og gir ti prosent av den totale omsetningen fredag 24. november til veldedige formål.

DEL

Flere og flere internasjonale handelsdager implementeres i det norske samfunnet, og siste tilskudd på stammen er Black Friday. Handledagen kom til landet i 2009, da Norwegian Outlet arrangerte det for første gang.

Barnas stasjon får ti prosent

I Norge er det ikke tillatt å selge alkohol til reduserte priser, og derfor må også ølutsalgene finne andre måter å lokke kundene til seg denne dagen.

Nå håper Gulating de har funnet løsningen, og denne uken gikk kjeden ut og sa at hver av de 30 utsalgsstedene i Norge får muligheten til å gi bort ti prosent av omsetningen de har fredag 24. november. Pengene skal gå til en frivillig organisasjon i nærmiljøet, og fra butikken i Gamlebyen går pengene til Barnas stasjon.

– Vi gjorde det samme i fjor, og da kunne vi bidra med 5000 kroner, forteller Morten Krogh, daglig leder i Ølgaarden AS.

– Da var vi bare en av to butikker som var med. I år håper vi flere henger seg på, og at vi i alle fall blir 15-16 rundt om i Norge som kan bidra med litt ekstra.

Grunnen til at utsalget vil gi pengene til nettopp Barnas Stasjon er enkel.

– Vi synes de gjør en fenomenal jobb uten å ha så mye midler, forklarer Krogh.

– Hent kalendere på fredag!

I år som i fjor selger Ølgaarden julekalendere for de voksne, og nå oppfordrer Krogh de som ennå ikke har kjøpt til å gjøre det på fredag.

– Det er fortsatt rundt 100 kalendere som er bestilt, men ikke hentet. Dersom man vil bidra til en god sak vil jeg anbefale folk å hente dem på fredag, sånn at vi får samlet inn litt ekstra i år. Håpet er å slå fjoråret.

Dersom man ikke har bestilt kalender er man hjertelig velkommen til å handle andre varer.

– Vi har lovt at alle som kommer og handler skal få med en klem på kjøpet, så her er det bare å slå til, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken