Det bekrefter politiet overfor Fredriksstad Blad onsdag formiddag.

– Han døde av skadene tirsdag, forteller krimsjef Rune Albertsen.

Under vann i flere minutter

Det var søndag ettermiddag at den tragiske ulykken fant sted. Ifølge politiet var han under vann i flere minutter før han ble hentet opp av en nabo.

– Han har vært under vannet en stund før han ble plukket opp av observante naboer. Det var snakk om flere minutter, sier Albertsen.

Den omkomne gutten var ved Bingedammen sammen med en jevnaldrende kamerat da de bestemte seg for å bade. Trolig har gutten gått for langt ut og mistet fotfestet i det han gikk under vann. Han var ikke svømmedyktig.

– Vi antar at dødsårsaken er drukning, men gutten vil bli rutinemessig obdusert nå i dag. Vi etterforsker saken som en ulykke, og vil i løpet av den nærmeste tiden snakke med flere vitner, sier Albertsen.

Nødetatene og redningshelikopter rykket ut til stedet. Noen minutter senere meldte samme kilde at det var snakk om en ung gutt som var blitt funnet livløs og brakt i land. Det ble startet med livreddende førstehjelp før helsepersonell tok over.

 

Flagger på halv stang

Gutten ble deretter fløyet til Rikshospitalet hvor det senere ble opplyst at han var lagt inn med kritiske skader, men tirsdag døde altså gutten av skadene.

Den ni år gamle gutten var elev ved Cicignon barne- og ungdomsskole. Onsdag ble det flagget på halv stang ved skolen.

– Vi har mottatt den tragiske beskjeden om at en elev ved skolen har gått bort. Nå har vi fokus på å ta vare på elevene ved skolen og har kontakt med familien til gutten i forbindelse med hvordan vi kan bidra i sorgen, sier rektor Camilla Dahlstrøm.

Onsdag var det også en samling med elevene på samme trinn som gutten.

– Elevene reagerer naturligvis veldig ulikt på denne tragiske nyheten, avhengig av hvor nært forhold de hadde til gutten. Uansett er dette tragisk, og vi føler sterkt med guttens pårørende, sier Dahlstrøm.