Tesla tilbakekaller 123.000 biler – tusenvis av norske bileiere rammes

Tesla-grunnlegger Elon Musk. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB scanpix	Foto: ( NTB scanpix)

Tesla-grunnlegger Elon Musk. Arkivfoto: John Raoux / AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tesla tilbakekaller 123.000 model S-sedaner globalt på grunn av bolter som kan ruste på saltstrødde veier og påvirke servostyringen.

DEL

Selskapet meldte torsdag at de tilbakekaller typen model S laget før april 2016, ifølge The Wall Street Journal. Tesla sier problemet skal ha oppstått i 0.02 prosent av de aktuelle bilene, skriver NTB.

– Minst 11.000 nordmenn rammes av Teslas største tilbakekalling noensinne, melder E24.

– Tusenvis av norske Tesla-eiere har mottatt mail fra selskapet med tilbud om utbedre svakheten, skriver E24.

– Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av dette, til tross for at bilene har kjørt millioner av mil, heter det i eposten sendt til selskapets kunder og som NTB har kunnskap om.

Alle eierne av bilmodellen vil nå få tilbud om reparasjon. Ifølge Tesla vil ikke dette koste selskapet store summer, fordi det er leverandøren av boltene som skal betale for de nye delene.

Det var et verksted i Canada som oppdaget problemet og knyttet rustede bolter til saltet som strøs på vinterveier. Om boltene svikter kan bilen fortsatt styres, men det vil bli noe vanskeligere.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden, med flere søksmål rettet mot seg, også fra norske kunder. Men dette ser ut til å være Teslas største tilbakekalling.

Artikkeltags