Giganttap for Tesla – spås konkurs

I hardt vær: Elon Musks Tesla-eventyr trenger påfyll av penger etter giganttap.

I hardt vær: Elon Musks Tesla-eventyr trenger påfyll av penger etter giganttap.

Artikkelen er over 2 år gammel

Elbilprodusenten Tesla fikk i fjor med et underskudd på svimlende to milliarder dollar. Nå spås selskapet konkurs.

DEL

Nettstedet E24 skriver at hedgefondforvalteren John Thompson i Vilas Capital Management nå går så langt som å spå Teslas konkurs innen fire måneder, dersom ikke eier Elon Musk «drar en kanin opp av hatten».

– Selskaper må på et tidspunkt bli lønnsomme, og jeg ser ikke at det skjer her. De har et av de verste regnskapene jeg noensinne har sett, og mellom den gode historien og finansene vil finansene vinne i dette tilfellet, sier Thompson til Marketwatch.

E24 legger til i en egen kommentar at Vilas Capital er posisjonert for kursfall i Tesla, og at Thompson således har interesse av å snakke ned aksjen.

Ifølge E24 er det imidlertid også flere andre skeptikere i markedet. Det vises til kredittanalyseselskapet Moody's som har redusert sin rating på Tesla til B3 fra B2. Begge disse gradene er innenfor «høyst spekulativt»-segmentet.

Moody's mener at bilprodusenten snarlig vil bli nødt til å gjennomføre en stor runde med kapitalinnhenting for å refinansiere obligasjonsgjeld og unngå en såkalt likviditetsskvis.

Bakgrunnen er at produksjonstempoet for Teslas Model 3 er for tregt, at selskapet har betydelig negativ kontantstrøm og forestående gjeldsforfall.

Artikkeltags