Gå til sidens hovedinnhold

Telenors mobilnett kåret til verdens raskeste – Telenorsjef fra Fredrikstad i topplederdrama

Artikkelen er over 2 år gammel

Berit Svendsen fra Kråkerøy er Telenor-sjefen bak det suksessrike mobilnettet. Samtidig skal hun være midt oppe i et topplederdrama i Telenor.

Telenor har verdens raskeste mobile nettverk, ifølge målinger foretatt av det amerikanske selskapet Ookla.

– Dette er utrolig tatt i betraktning landskapet og geografien her, sa Ooklas toppsjef Doug Suttles da han la fram resultatene på et Telenor-arrangement i Oslo i dag, tirsdag.

Selskapet Ookla har utviklet teknologi som tester den virkelige kapasiteten i et mobilnett. Det foretas ti millioner tester hver dag. Tallene som kommer ut av testene, kan brukes til å sammenligne hastigheten i ulike mobilnettverk.

Telenor Norges gjennomsnittlige nedlastingshastighet er målt til 72,05 Mbps. Det var raskest av samtlige nettverk, med T-Mobile fra Nederland med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 70,05 på andreplass.

Les også: Norges badeglade Telemor

– Inspirasjon

Telenor Norge-sjef Berit Svendsen sier utmerkelsen er en stor inspirasjon.

– Når vi tenker på at norske mobilbrukere bor i et langstrakt land med utfordrende topografi, blir vi ekstra stolte, sier hun.

Tirsdag kveld topper VG sin nettside med at det er toppleder-drama i Telenor:

– Telenors konsernsjef Sigve Brekke skal i flere måneder ha forsøkt å få Berit Svendsen vekk fra den fremtredende stillingen som sjef for Telenor i Skandinavia.

– Nå blir hun strippet for rådgivere, skriver VG som har snakket med interne kilder i Telenor som forteller om det interne dramaet som skal pågå i selskapet.

Les også

Sjokkert over regningen: – Ante ikke at det var så dyrt

 

– Har forsøkt bytte ut Svendsen

14. august meldte NRK at Telenor-sjef Sigve Brekke i vår og sommer har forsøkt å bytte ut Svendsen og tilbudt henne alternative jobber. En av dem skal ha vært å lede datterselskapet dtac i Thailand, noe som ville innebære at hun ikke lenger ville være en del av konsernledelsen.

Det mente konserntillitsvalgt for de organiserte i El og IT Forbundet, Esben Smistad, ville vært en dårlig idé.

– Jeg opplever at Berit Svendsen har løst de utfordringene hun har fått med særdeles stramme kostnadsrammer på en måte som har vært til de ansattes beste og opplever at hun blir sett på med positive øyne av de ansatte i Telenor Norge, sa han til Dagens Næringsliv.

Svendsen var ordknapp da hun ble spurt om Brekke hadde tilbudt henne en jobb utenfor konsernledelsen, men gjorde det klart at hun trives der hun er.

– Jeg har verdens mest spennende jobb og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg har dessverre ingen ytterligere kommentarer, sa hun til NTB i Arendal15. august.

Les også

Stopper ny basestasjon i Utgårdskilen: – Dette betyr at Telenor får monopol!

 

Full støtte

Smistad mente Svendsen har klart å opprettholde resultatene i konsernet, selv om de har gjennomgått kostnadskutt som førte til at 1.500 ansatte måtte gå, i tillegg til at inntekter har falt bort som følge av teknologisk utvikling.

– Vi ønsker å være tydelige på vår støtte til Svendsen, tilføyde Smistad overfor Dagens Næringsliv.

Jevnlige samtaler

Da NRK spurte Brekke på samme tidspunkt, om det foregikk diskusjoner rundt Svendsens fremtid i selskapet, svarte han via sin kommunikasjonssjef at «alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei. Det har jeg selvsagt med min konsernledelse også. (...) Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på».

Svendsen har ledet selskapets virksomhet i Norge siden 2011 og fikk i fjor også ansvaret for Sverige og Danmark.

– Derfor vekker det oppsikt internt i Telenor at Brekke nå, kun halvannet år senere, forsøker å få Berit Svendsen ut av den ferske stillingen, skriver VG i kveld, tirsdag.

Avisen skriver at deres kilder mener at Telenors toppsjef, Sigve Brekke, forsøker å presse Svendsen til å forlate sin stilling som sjef for Telenor Norge ved å vingeklippe henne for rådgiver og stab.

Kommentarer til denne saken