Politiet advarer etter tyveriraid av båtmotorer

Natt til tirsdag ble tre båtmotorer stjålet fra Fjeldberg båthavn. Ytterligere en motor ble stjålet i helgen. Nå advarer politiet.

Natt til tirsdag ble tre båtmotorer stjålet fra Fjeldberg båthavn. Ytterligere en motor ble stjålet i helgen. Nå advarer politiet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av natt til tirsdag ble hele tre båtmotorer stjålet fra Fjeldberg båthavn. Nå advarer politiet byens båteiere.

DEL

Med våren i anmarsj kommer også båttyvene frem igjen. Bare i løpet av de siste dagene har fire båtmotorer blitt stjålet fra forskjellige steder i Fredrikstad. Tre av tyveriene skjedde i Fjeldberg båthavn.

– Det er ikke noe nytt at det skjer tyverier av båtmotorer på denne tiden av året. Nå har vi opplevd et tyveriraid de siste dagene, og da er det på sin plass med en advarsel til byens båteiere, sier krimsjef Rune Albertsen.

Ingen spor

Han vet ikke om tyvene er omreisende kriminelle eller om det er lokale vinningsforbrytere som står bak.

– Ofte er det kriminelle fra Øst-Europa som står bak slike tyverier, men vi vet også at det er lokale tyver som kan stå bak denne typen tyverier. Vi vet ikke hvem som kan stå bak denne gangen, sier han.

– Vær oppmerksom

Han ber folk om å sikre båtene sine så godt det lar seg gjøre.

– Det vi vet er at disse tyveriene ofte skjer når båtene står på henger eller ligger i opplag. Da gjelder det å plassere båtene sine i godt bevoktede båthavner, og gjøre det vanskeligst mulig for tyvene å kjøre helt opp til båtene, sier han.

Den siste motoren ble stjålet fra et vinteropplag på Råbekken i helgen.

– Vi vet at dette er høysesong for slike tyverier, så vi ber både folk om å passe godt på båtene sine, men vi ønsker også tips dersom noen kan ha sett eller ser noe mistenkelig, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.