Disse damene trenger din hjelp – søker fosterfamilier i hele fylket

Annica Samuelsen og Kjerstin Gjertsen i 1pluss1 forsøkte å rekruttere fosterhjemsfamilier under julemarkedet i Gamlebyen.

Annica Samuelsen og Kjerstin Gjertsen i 1pluss1 forsøkte å rekruttere fosterhjemsfamilier under julemarkedet i Gamlebyen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Annica Samuelsen og Renate Gjertsen fra den private fosterhjemstjenesten 1pluss1 brukte julemarkedet i Gamlebyen til å søke etter familier som kan tenke seg å være foster- og beredskapshjem for barn.

DEL

Annica Samuelsen og Renate Gjertsen fra barnevernstjenesten 1pluss1 har nemlig et stort ønske om at flere verver seg som fosterfamilier i førjulstiden.

– Vi trenger både fosterfamilier og beredskapshjem. Forhåpentligvis klarer vi å overbevise noen her i dag, sier Samuelsen.

Lørdag sto de på stand under julemarkedet i Gamlebyen.

– Jeg tror det er mange der ute som har tenkt tanken at de kunne tenkt seg å gjøre dette. Men så handler det om å ta det siste steget. Det er det vi håper å kunne få flere til å gjøre her i dag, sier hun.

Ukentlig oppfølging

Tjenesten tilbyr barnevernstjenester til kommuner og fylker i regionen rundt Oslofjorden.

– For oss er det viktig å presisere overfor familien at de ikke er alene dersom de sier ja til å være fosterfamilie. Hos oss er oppfølging og dialog med familiene ekstremt viktig. Vi er ukentlig i samtaler med familiene, og vi kan kontaktes hele døgnet dersom det skulle dukke opp situasjoner, sier hun.

Rundt 7.000 barn bor i dag i fosterhjem i Norge. 1pluss1 er et nettverk av familiebaserte tiltak, og tilrettelegger bo- og omsorgsbaser for barn og ungdom, som av forskjellige grunner ikke kan bo i sitt opprinnelige hjemmemiljø.

Behov i hele fylket

Samuelsen forteller at behovet for flere familier er stort i hele fylket.

– Og behovet er like stort for beredskapshjem som for fosterfamilier. I dag har vi rundt 15 familier, men vi skulle gjerne hatt noen til, sier hun.

Beredskapshjem er et hjem der barna blir plassert for en kortere periode i akutte situasjoner frem til saken har vært gjennom rettsbehandling. I et fosterhjem har saken vært behandlet, og barna blir plassert hos familiene for lengre perioder.

– Hva slags familier er dere ute etter?

– For oss er det viktig å få frem at man ikke må være en «superfamilie» for å bidra. Vi leter etter helt vanlige familier som har tid og krefter til å gi barn som trenger det et trygt og godt hjem. Det er mange som kan bidra, sier hun.

Artikkeltags