Politikerne gir to millioner til fondet mot barnefattigdom

Mange rammes: Over 10.000 personer er fattige i Fredrikstad, ifølge SSB. Fattigdomsfondet skal hjelpe barn i lavinntektsfamilier slik at de blant annet kan delta i aktiviteter og ferietilbud.

Mange rammes: Over 10.000 personer er fattige i Fredrikstad, ifølge SSB. Fattigdomsfondet skal hjelpe barn i lavinntektsfamilier slik at de blant annet kan delta i aktiviteter og ferietilbud. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fondet mot barnefattigdom i Fredrikstad økes med to millioner kroner.

DEL

Det forteller Siri Martinsen (Ap), leder av oppvekstutvalget.

– Vi avsatte to millioner kroner til dette fondet i fjor. Nå vil vi ta fra 2017-overskuddet og bevilge ytterligere to millioner, sier hun.

Saken må behandles i formannskapet og bystyret og kommer trolig opp før sommeren.

Både offentlige, ideelle og private aktører kan søke på midler fra fattigdomsfondet. Midlene skal gå til tiltak, prosjekter og aktiviteter som ferietilbud, konserter, idrettsutstyr og lignende.

Aktivitetene skal være for barn fra lavinntektsfamilier.

– Da vi hadde førstegangsutlysning på fondet, kom det inn 103 søknader fra 49 ulike aktører. Det sier litt om behovet og om hvor mange som ønsker å gjøre en jobb for disse barna. Det er mange som er engasjerte, sier Martinsen.

Fredriksstad Blad har den siste tiden omtalt fattigdom i Fredrikstad. Tall fra SSB viser at over 10.000 personer l kommunen er fattige.

– Kommer denne nye bevilgningen i kjølvannet av FBs artikler?

– Dette har jo vært kjent for oss, svarer Martinsen.

– Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en stor og kompleks problematikk. Fattigdomsfondet er ett ledd i en helhetlig satsing.

Artikkeltags