Gå til sidens hovedinnhold

Ikke alle har råd til luksusferien – disse gode hjelperne stiller med gratis aktiviteter for 650 barn og voksne

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er en hektisk tid for Barnas stasjon. Blåkors-prosjektet bidrar med sosiale aktiviteter for hele 650 foreldre og barn i sommermånedene.

– Det er masse fine folk og god stemning. Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å jobbe med dette, forteller miljøarbeider på Barnas stasjon, Lill Thorvaldsen.

Fredriksstad Blad møter Thorvaldsen og de 43 deltagerne på den ukentlig utflukten. Denne gangen står krabbefiske, bading og grilling på Skjærhalden for tur.

– Vi har en blanding av mennesker fra ulike kulturer og med ulike bakgrunner. Det er en veldig spennende prosess. Dette er mennesker med masse ressurser, men som kanskje er inne i litt sårbar periode. Da tror jeg dette tilbudet betyr mye for mange, sier Thorvaldsen.

Gratistilbud

Alle aktivitetene til Barnas stasjon er gratis. Ikke alle har råd til dyre sydenferier og sommeren kan derfor bli lang og aktivitetsfattig for mange barn. I løpet av sommeren får deltagerne besøke Tusenfryd, Slottet, Kongsten og Isegran. Dessuten er det åpent hus hos Barnas stasjon i Freskoveien hver tirsdag i sommermånedene.

– Mange av barna har aldri badet i sjøen før, og selv om det var litt kaldt (18 grader, red.anm.) og noen fikk tråkke på tang for første gang, ser det ut til at de storkoser seg. Vi er opptatte av at de både skal få morsomme opplevelser, samtidig som vi ønsker å ta de med til nærmiljøet, forteller Thorvaldsen mens én av barna stolt viser frem fangsten fra krabbefisket.

I slutten av juli får dessuten 48 deltagere være med på en fem dagers lang tur til Kristiansand. Der skal de få oppleve dyreparken, Kaptein Sabeltann og alt som hører med.

– Vi skal bo i campinghytter og ha en virkelig hyggelig uke. Det gleder vi oss veldig til.

Avhengig av frivillig hjelp

For at Barnas stasjon skal ha muligheten til å tilby gratis aktiviteter, er de helt avhengig av hjelp fra frivillige. Thea Lindstad Rime (18) er én av åtte frivillige som er med og hjelper til med organisering i løpet av sommeren.

– Det er veldig gøy å få være med å hjelpe på denne måten. Jeg var med for første gang i fjor og det ga mersmak. Jeg bidrar fem-seks dager i løpet av ferien min. Det koster meg ikke så mye, samtidig som det er givende arbeid og veldig annerledes enn den vanlige hverdagen, forteller Lindstad Rime som til vanlig går på Wang Toppidrett.

Thorvaldsen forteller at ville vært umulig å opprettholde aktivitetsnivået uten hjelpen fra frivillige.

– De betyr veldig mye for oss. I sommer har vi åtte flotte mennesker med på laget, som jobber helt gratis. Vi får også ekstrahjelp gjennom resten av året. Det setter vi stor pris på.

Fakta om Barnas stasjon

En del av stiftelsen Blå Kors. I Fredrikstad består Blå Kors i dag av åtte enheter: Jobbkonsulentene, Ilaveien Bosenter, Hauga, Kulåssenteret, Krise- og incestsenteret, Barnas stasjon, Varmestua og Seiersborg vgs.

Barnas Stasjon er et tilbud til gravide og til småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner. Det er et sted hvor familier kan knytte nye kontakter. Familiene kan selv ta kontakt med Barnas Stasjon uten henvisning.

På Barnas Stasjon er de opptatt av at barna skal bli sett, hørt og gis utviklingsstøtte av sine foreldre. Derfor er de også opptatt av at foreldrene skal styrkes som foreldre gjennom økt kunnskap og bevissthet. De ønsker også å bidra til at familiene kan få gode opplevelser sammen.

De jobber for likeverd, egenkraft, kvalitet og respekt for andre.

150 små og store familiemedlemmer besøker Barnas stasjon hver uke.

Alt de har arrangert i sommer og antall deltagere

 

Kommentarer til denne saken