Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil gi Barnas Stasjon nye 120.000 kroner

Artikkelen er over 3 år gammel

Barnas Stasjon var skuffet over å ha fått 675.000 mindre i støtte enn hva de håpet på, nå foreslår Høyre at de skal få 120.000 kroner som nylig ble betalt tilbake av FRID.

Da kommunen skulle dele ut midler til helse- og velferdstiltak i regi av frivillige i Fredrikstad kommune, så ble det en skuffelse for Barnas Stasjon.

De hadde søkt om 850.000, men fikk kun 175.000 – 675.000 kroner mindre enn hva de ønsket.

– Vi skjønner godt at det er kamp om midlene, det er mange gode tilbud i frivilligheten i Fredrikstad. Det er på ingen måte sånn at vi skal ha noen andres midler. Men det viktigste er familiene på Barnas Stasjon som selv har selv tatt initiativet til et endringsarbeid for å styrke familien og sine barns oppvekstvilkår. Da er det viktig at vi kan bistå når motivasjonen er på topp, og derfor er det veldig uheldig hvis vi nå må si nei eller starte med ventelister, forklarte Hege Stormorken hos Barnas Stasjon til Fredriksstad Blad i etterkant av utdelingen.

Høyre vil gi nye midler

Nå ser det derimot som om summen kan øke ytterligere litt.

I Helse- og velferdsutvalget 14. februar, ble det bestemt at Fredrikstad idrettsråd (FRID) skulle tilbakebetale 120.000 av 175.000 tildelte kroner, fordi FRID ikke hadde klart å igangsette prosjektet «Mosjon for eldre» som planlagt i 2017.

Marianne Kristiansen fra Høyre, har i Helse- og velferdsutvalget har foreslått at disse pengene skal tildeles Barnas Stasjon:

«For å hjelpe Barnas Stasjon har vi derfor nå et ønske om at Helse- og velferdsutvalget tar de 120 000 som vi nylig fikk overført til vår dispensasjonskonto fra FRID og gir dem til Barnas Stasjon for å bidra til å opprettholde ønsket aktivitet og hjelpe til i en vanskelig situasjon.»

Kristiansen har også sammen med Lars Petter Kuran skrevet et debattinnlegg i FB om dette.

Hege Stormorken hos Barnas Stasjon, forteller at de setter pris på forslaget.

– Vi er veldig takknemlig og glade for Høyre sitt initiativ for økt tildeling på 120.000, og håper forslaget går gjennom, sier Stormorken til FB.

Om pengene skulle gå til Barnas Stasjon, så betyr det at de vil motta totalt 295.000 kroner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.