Gå til sidens hovedinnhold

De fikk drømmedag i Kjerringåsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Skiglede og mestringsfølelse sto i sentrum da familier fra Barnas Stasjon ble invitert til slalåmbakken Kjerringåsen.

– Dagen i Kjerringåsen ble en super suksess med en positiv og tøff gjeng med nye alpinister, som virkelig tok utfordringen. Barrièrer ble brutt, nye ferdigheter ble oppdaget, og latteren satt løst.

Det forteller Hege Stormorken, virksomhetsleder i Barnas Stasjon. Barnas Stasjon driftes av Blå Kors og jobber med barnefamilier i ulike sårbare livssituasjoner.

Nettverksbygging, bedre foreldrekompetanse og bedre samspill internt i familien og mellom barn er noe av kjernen i arbeidet.

Denne uken stilte alpingruppen i Sarpsborg Idrettslag velvillig opp for å gi familiene en positiv opplevelse i slalåmanlegget Kjerringåsen.

– Det var fantastiske snøforhold, fyr på bålpanna, og ble et vintereventyr for store og små, sier Stormorken.

– Å være kjent med og ha prøvd seg på ski er en viktig kulturell erfaring i vinterlandet Norge. Men det er ressurskrevende, ikke bare økonomisk, men også når det gjelder hva slags klær og utstyr man trenger, logistikk og ikke minst for å motivere og trygge barna på at de vil mestre.

Hun påpeker at det kan være utfordrende å prioritere den slags aktiviteter når foreldre er i en sårbar situasjon eller har lite overskudd.

– Men for barna kan det bety en stor forskjell når de for eksempel skal være med klassen på skidag at de i hvert fall har prøvd det en gang eller to før. En stor gjeng frivillige fra SIL Alpin stilte, sammen med Kjerringåsen skiskole, med instruktører og skiutstyr til to timers skiglede og ikke minst mestringsfølelse, sier virksomhetslederen.

Kommentarer til denne saken