Lørdag 11. august er det klart for barnas aktivitetsdag. Barnefesten har satt besøksrekord hvert år og i fjor deltok 1.100 barn på arrangementet. I år håper Bratland på enda flere.

– Årets program blir det største tilbudet vi noen gang har hatt. Det blir underholdning med blant annet Fredrikstadungane barne- og ungdomsteater, Kai Robert Johansen, Dansefabrikken Danseshow, Norsk musikksenter og mye mer, sier Bratland.

Bygger vennskapsbånd

Han oppfordrer til å følge med på Facebook for å få med de siste oppdateringene rundt programmet.

Etter underholdningsdelen er det klart for en rekke ulike aktiviteter. Det kommer spillere fra blant annet FFK, Sarpsborg 08, Slevik, Greåker, Stjernen, Sparta, Østsiden håndball og Sarpsborg basketballklubb for å aktivisere barna.

– Det er viktig å vise at idrettsutøvere er venner før og etter kamp. Vi skal bygge vennskapsbånd og gå foran som gode eksempler, sier Bratland som er sentral i organisasjonen Det Hjelpende Hjertet. De jobber for å hjelpe mennesker som har behov for sosial, økonomisk og humanitær bistand.

På aktivitetsdagen blir det også en rekke andre aktiviteter som modellflyging, golf, sjakk og «fangene på fortet». Brannvesenet og politiet stiller også med egne aktiviteter for barna.

 

Alt er gratis

Bratland lover i tillegg gratis mat og drikke for barna. Familiemedlemmer får servering til en svært billig penge. For å sikre at alle barn som ønsker skal få mulighet til å delta er det også gjort en avtale med Østfold kollektivtrafikk, slik at man kan få gratis buss til arrangementet. Da må man i så fall kontakte sitt lokale NAV-kontor.

Arrangementet har fått støtte fra Fredrikstad og Råde kommuner, i tillegg til en rekke næringsaktører. I år er barn fra både Fredrikstad, Råde, Sarpsborg og Hvaler invitert.

– Tidligere har det kun vært Fredrikstad. Så med et utvidet program og flere inviterte har vi tro på godt oppmøte. I fjor ble det kø for å komme inn og det tror jeg helt sikkert det blir i år og, sier Bratland.