Rundt 400 besøkte Skauen gård for selvplukking

God sesong: Fortsatt gjenstår rundt tre uker av selvplukksesongen ved Skauen gård.Foto: Ellen Skauen Ruud

God sesong: Fortsatt gjenstår rundt tre uker av selvplukksesongen ved Skauen gård.Foto: Ellen Skauen Ruud

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag var det trangt om plassen på Skauen gård i Onsøy hvor flere hundre plukket grønnsaker og bær.

DEL

– Vi tror det var rundt 400 personer innom. Det er vi veldig fornøyd med, og det var en forholdsvis god omsetning, forteller Ellen Skauen Ruud til Fredriksstad Blad.

Hun vil imidlertid ikke gå nærmere inn på tall når det gjelder nettopp omsetning.

Mest av mais

I år er det den 26. sesongen som Skauen gård arrangerer selvplukk. Så langt i år har det gått mest av gulrøtter, løk samt hageblåbær. For få dager siden begynte de også høstingen av mais.

– Det er alltid maisen som til slutt vinner når det gjelder mengder, og fortsatt gjenstår rundt tre uker av årets selvplukksesong, opplyser Skauen Ruud videre.

50 sorter

– Vi kan ikke klage så langt. Det har heller ikke vært frost, påpeker hun.

Siden oppstarten tidlig på 90-tallet kan Skauen gård nå tilby rundt 50 forskjellige vekster på gården. De startet med tørkede blomster, bønner og mais på et halvt mål. Prosjektet slo an, og gjennom nå 26 år har de utvidet selvplukk-åkrene til det som i dag er rundt ti mål med forskjellige vekster.

– Denne sesongen har vi hatt solid lukehjelp av polske damer. I tillegg jobber seks lokale ungdommer her i selvplukkperioden, sier Ellen Skauen Ruud.

Førstkommende søndag skal de for øvrig også arrangere «Gøy på landet», et arrangement som passer både for små og store.

«Gøy på landet» er et landsomfattende prosjekt, der målet er å vise frem landbruket gjennom en spennende dag på gården. Det er Skauen 4H-gård som står bak arrangementet i og med at de er en 4H-gård.

Artikkeltags