Gå til sidens hovedinnhold

Barn hjelper barn

Artikkelen er over 17 år gammel

200 julegaver er nå på vei til Latvia. Avsenderne er ivrige elever ved Karlshus skole.

- Flott at vi kan hjelpe barn som ikke har det så godt, sier Anders Longva i klasse 5 A, som sammen med Frida Marie Borge i 5 B har representert elevrådet ved Karlshus skole i anledning aksjonen.
Julegavene som er pakket inneholder: en tube tannkrem, en tannbørste, et håndkle, en flaske med flytende olje og en sjokolade. I de fleste pakkene ligger det også en hilsen på et kort.
- Dette er noe av hva de latviske barna trenger og setter stor pris på å få, forklarer Emil Bjerke, som representerer Røde Kors.

Distribuerer

Det er Røde Kors som distribuerer gavene til barna i landkommunen Vaive, ni mil nordøst for Riga. Bjerke kjører selv lastebilen og er med på å deler ut julegavene.
- Vi vet fra tidligere at julegavene blir meget godt mottatt, tilføyer Bjerke.
Han forteller at det er det femte året Gressvik og Råde Røde Kors har hjelpesendinger til dette området av Latvia.
- Helsearbeid er blant det som er blitt prioritert og som har båret frukter. Det er en tydelig bedring i folks helsetilstand. Men de trenger fortsatt hjelp. Julegaver er noe de setter ekstra pris på. Både Karlshus og Spetalen skoler bidrar her, opplyser han.
- Til sammen skal vi i år dele ut 390 julepakker til barn i alderen 0-14 år. Vi er også takknemlig for den økonomiske støtte til transporten. Bare på Karlshus skole er det gitt kr. 4184 til dette formålet, sier han takknemlig.
[heading 1]Engasjement
Undervisningsinspektør Gro Grønlund Kristiansen, som representerer Karlshus skole, synes det er positivt at skolen kan bidra i en slik aksjon.
- Dette gir et flott engasjement både hos elevene og i hjemmene. Vi er glad for å kunne gi en hjelpende hånd.
- Tidligere har vi gitt gamle skolepulter som har funnet veien fra Råde til Latvia. I år er det blitt julegaver pakket av elevene, forteller hun.

Kommentarer til denne saken