Østfoldbanen delvis stengt det meste av sommeren

Påvirket. Mange togreisende blir påvirket av at deler av Østfoldbanen stenges i sommer.

Påvirket. Mange togreisende blir påvirket av at deler av Østfoldbanen stenges i sommer. Foto:

Også i år vil Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Oslo være delvis stengt det meste av sommeren.

DEL

Natt til lørdag 22. juni starter Bane NOR arbeider på Østfoldbanen. Arbeidene pågår frem til og med 4. august. Vy setter opp alternativ transport.

Ifølge Vy skal arbeidene gi bedre punktlighet og kortere reisetid.

Ikke alt vil være stengt

Hele Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Oslo vil dog ikke være stengt i hele perioden. Tog vil gå fra Fredrikstad til Rygge. Derfra blir det busstransport videre.

Toget som kjører mellom Fredrikstad og Halden/Göteborg blir ikke påvirket og går som normalt.

– Vi er glade for at vi får kjøre tog mellom Oslo S og Ski stasjon de fem første arbeidsdagene av arbeidstiden. Det er svært mange reisende på denne strekningen, og det betyr mye for trafikken både på skinner og på vei at vi kan kjøre så mye tog som mulig når det fortsatt er mange som skal til og fra jobb, sier kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy.

Flere somre til

– Er det blitt rutine at Bane NOR arbeider på Østfoldbanen på sommerstid?

– Det har skjedd noen somre, ja, og det vil nok fortsette noen somre til. Det er byggingen av Follobanen som har «skylda», sier Gina Scholz til Fredriksstad Blad.

Hun forteller at det blir trafikkdirigering i Oslo og ved Moss stasjon for å hjelpe til med en god trafikkavvikling for kunder, Vys busser og trafikken for øvrig.

Skinnene må «sette seg»

Selv om arbeidene på Østfoldbanen avsluttes søndag 4. august, blir også den første uken med åpen jernbane påvirket.

– Bane NOR opplyser at togskinnene trenger å «sette seg» etter arbeidene. Det betyr at vi må kjøre med redusert hastighet hele uken og færre avganger i rushtiden de første arbeidsdagene denne uken, opplyser Gina Scholz i en pressemelding.

Hun råder publikum til å sette seg inn i detaljene for reisene de skal foreta da det er forskjellige løsninger for alternativ transport gjennom sommeren.

Her er det stengt:

Arbeidene starter natt til lørdag 22. juni, og 22.–23. juni er det stengt mellom Oslo S–Rygge og Oslo S – Mysen/Rakkestad.

Uke 26: Mandag 24. til og med fredag 28. juni. Stengt mellom Ski–Rygge og Ski–Mysen.

Vy kjører tog mellom Oslo S og Ski. L2 kjører mellom Stabekk og Ski. Det settes opp ekstra avganger på strekningen Oslo S – Ski og det legges inn stopp på Kolbotn og Holmlia for ekstratogene som kjører.

Uke 27–31: 29. juni til og med søndag 4. august: Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S–Rygge og Østfoldbanen østre linje er stengt Oslo S – Mysen/Rakkestad.

Uke 32: Redusert hastighet og færre avganger på grunn av at sporene må sette seg.

Artikkeltags