Gå til sidens hovedinnhold

Gratisparkeringen fortsetter

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir fortsatt gratis å parkere på Råde stasjon, og snart kommer skiltet som viser hvor det er ledige plasser.

For kort tid siden var parkeringsplassen på Råde stasjon gravd opp, og sensorer ble lagt ned i bakken. Nå er arbeidene ferdig, og med det har FB fått en henvendelse fra en pendler som lurer på hva som er planene videre. Han sier det har blitt satt opp nye EuroPark-skilt på parkeringsplassen, og lurer på hva det betyr. Blir det avgiftsparkering?

Ny avtale

Øyvind Marthinussen, salgsdirektør i EuroPark, forteller at de har en avtale med Bane Nor på stasjonen. Det er et kontrolloppdrag, og er ikke avgiftsbelagt per i dag.

– Avtalen med Bane Nor går ut ved nyttår, skriver han i en e-post.

– Vi vet ikke hva som skjer etter det utover at det snart kommer et nytt anbud, legger han til.

Utover dette henviser han til Bane Nor.

Fortsatt gratis å parkere

Elina Dimakis, stasjonsansvarlig på Østfoldbanen, Bane Nor Eiendom, sier til FB at det stemmer at kontrakten med EuroPark går ut ved nyttår, og at det foregår en anbudskonkurranse nå.

– Oppdraget er det samme som det er i dag, forteller hun.

– Det vil fortsatt være et kontrolloppdrag etter nyttår, og det blir ikke noen endring for de reisende. Gratisparkeringen fortsetter, forsikrer hun.

Parkerer i busslommer

Oppdraget til selskapet som tar over vil være å kontrollere at bilene står innenfor de rundt 300 oppmerkede plassene på hver side av stasjonen, og ikke på andre steder.

– Vi har fått en del meldinger fra busselskaper om at bilene parkerer i busslommene. Det må vi ha en slutt på, og det er noe av det selskapet skal kontrollere, legger Dimakis til.

Nye skilt

Hun forteller at arbeidet med å legge sensorer ned i bakken er ferdig, og har vært vellykket. Snart vil de reisende kunne nyte godt av den nye løsningen.

– Den eneste endringen for de reisende fra Råde stasjon er at det kommer opp et skilt som til enhver tid viser på hvilken side av linja det er ledige parkeringsplasser. Vi håper de vil sette pris på å slippe å kjøre rundt for å lete etter ledig parkeringsplass, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.