Gå til sidens hovedinnhold

Funn av koliforme bakterier i drikkevannet på Råbekken

Artikkelen er over 2 år gammel

To husstander i Høyfjellveien på Råbekken må fortsatt koke etter at det er oppdaget koliforme bakterier i drikkevannsledningen.

Det betyr at kokepåbudet som ble innført fredag fortsetter inntil videre.

– Vi har oppdaget bakterier i ledningen, og er derfor i gang med en rekke tiltak for å sørge for at drikkevannet ikke inneholder disse bakteriene. Blant annet har vi skyllet ledningen, og nå er vi i gang med å bruke en renseplugg, sier Tom Arild Hodt i Fredrikstad kommune.

For å kunne friskmelde drikkevannet er kommunen avhengig av at tre rene vannprøver. Det har de ikke fått ennå.

– Vi jobber nå med å rense ledningen slik at vi forhåpentligvis kan fjerne kokepåbudet så snart som mulig. Akkurat nå kan jeg imidlertid ikke si når det vil skje, sier han.

Ifølge nettsiden klart-vann.no, som er en samarbeidspartner og leverandør av vannbehandling, er koliforme bakterier er hovedsakelig tarmbakterier fra mennesker eller varmblodige dyr. Funn av koliforme bakterier er tegn på at vannet kan være forurenset med avføring fra for eksempel kloakk.

– Vi har ikke fått tilbakemeldinger om at noen har blitt dårlig etter å ha fått i seg drikkevannet, sier Hodt.

Berørte husstander blir oppdatert om situasjonen underveis i prosessen og det er satt ut to vannvogner ved Høyfjellveien 15 A og Høyfjellveien 19.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.