Arita måtte gjemmes fra den albanske mafiaen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fredrikstad-jenta Arita Fejzulai (21) har allerede hatt en rekke modelloppdrag–- blant annet i New York. Men da hun deltok i en missekonkurranse i Albania måtte hun gjemmes fra landets beryktede mafia.

DEL

Arita er nå aktuell som en av 20 semifinalister til årets Frøken Norge-konkurranse. Og den konkurransen vil hun gjerne vinne.

– Det er målet mitt. Vi får se hvor langt jeg når i konkurransen, sier 21-åringen til f-b.no.

Del på Facebook

Arita Fejzulai har albansk bakgrunn, men er født og oppvokst i Fredrikstad. Allerede da hun var 14–15 år ble hun kåret til ballets prinsesse på Kvernhuset ungdomsskole. Det var da snøballen begynte å rulle når det gjaldt skjønnhetskonkurranser og en mulig fremtid som modell.

– Modellyrket har alltid fascinert meg og drømmen er å bli modell på et høyt plan, fortsetter hun.

Se flere bilder av 21-åringen her

Miss Albania

For tre år siden ble hun kåret til "Miss cinema", som betyr den mest fotogene, under konkurransen Miss Albania. Det førte til at hun fikk kjendisstatus i landet. Tiden hun tilbrakte i Albania i forbindelse med konkurransen, var for øvrig et kapittel for seg.

– Vi ble låst inne på hotellrommet hver kveld og hadde ingen mulighet til å komme oss ut skulle det oppstått brann o.l. Først klokken 07.00 om morgenen låste de opp. Også da jeg skulle på toalettet ble jeg fulgt av vakter. Grunnen var redselen for mafiaen. Det hender nemlig at jenter forsvinner i Albania, forklarer Arita Fejzulai videre.

Arita har allerede hatt flere oppdrag som modell. I New York har blant annet en av Donald Trumps faste fotografer tatt bilder av henne.

– Jeg har fått telefoner fra New York med forespørsler om flere oppdrag, forteller hun.

Semifinalen

Nå er det imidlertid Frøken Norge-konkurransen som opptar tiden hennes. I konkurranse med rundt 200 jenter har hun nå kvalifisert seg til semifinalen hvor det er 20 jenter igjen.

– Jeg er svært spent. Vinner jeg, vil flere muligheter åpne seg. Da vil det bli snakk om deltagelse i Miss World eller Miss Universe. Det vil på en måte bli et springbrett i karrieren, sier hun.

– Hva vil du eventuelt bruke tittelen til?

– Jeg vil først og fremst inspirere unge jenter til å tro på seg selv. Deretter vil jeg reise og representere Norge på en best mulig måte. Jeg ville fortalt hvor mangfoldig Norge er, både når det gjelder befolkning og de ulike kulturene, uttrykker hun.

Apotektekniker

Skulle ikke drømmen om en modellfremtid bli innfridd, har hun noe å falle tilbake på. 21-åringen er nemlig utdannet apotektekniker. Hun har også en plan om å studere psykologi.

– Det ligger antagelig i familien. Begge brødrene mine er leger, smiler hun.

Les også: Norges vakreste

Se også: Arita Fejuzulai - kandidat til Frøken Norge

Artikkeltags