Gå til sidens hovedinnhold

Ari Behn mobber Vinjes FB-mobbing

Artikkelen er over 8 år gammel

Mobbing kamuflert som akademisk synsing, mener Ari Behn og språkprofessor Finn-Erik Vinjes uvilje mot Fredriksstad Blads dialektavis.

Ektemannen til Märtha Louise bruker blant annet språkprofessorens utsagn om at muntlig dialekt ikke passer seg på trykk i en avis som ett av flere eksempler på det han kaller –gammelmanns-sæd» fra Finn-Erik Vinjes side.

Språkprofessor slåt tilbake med samme mynt. Han avviser overfor VG at han har drevet med mobbing av Ari Behn.

Send vinje masse sms-er

– Gammelmannssæd er jo den sureste og minst fruktbare. Vinje har bestandig vært drøy. Han er en ignorant fyr som for lengst har sluttet å være lingvist, men opptrer som agitator, sier Ari Behn i dette VG-intervjuet, og tordner videre:

Alle i Østfold må sende Vinje en masse sms-er

– Han får holde på, jeg bruker ham kun som referanse på dumheten i samfunnet. Mobbing kamuflert som akademisk synsing? Det er Vinjes agenda. Sist kjent for å rakke ned på Fredrikstad-dialekten, sier Behn.

Han maner alle i Østfold til å sende ham en melding eller flere de neste dagene.

Fornærmet Ari

De to kjendisene braker sammen i verbalt slagsmål etter Ari Behns utspill, som har sitt utgangspunkt i helt andre krangler enn Fredriksstad Blads suksessrike dialektavis.

Behn forteller i et intervju med magasinet Massiv at han er irritert over språkprofessor Finn-Erik Vinjes kritikk av navnevalget på døtrene hans.

– For oss er navn som Leah Isadora eller Emma Tallulah hverdag og helt naturlig. Skal jeg måtte akseptere å mobbes for hva vi står for og har rett til i et demokrati som det norske, spør Ari retorisk og fortsetter:

– Det kunne ikke falle meg inn å angripe Vinjes foreldre for å ha gitt ham et middelmådig navn som Finn-Erik. Selvsagt var kritikken hans aller mest motivert av et republikansk grunnsyn, hvilket også er helt legitimt. Med da får han si dette og ikke latterliggjøre mine små, uskyldige barn, sier Ari i intervjuet med magasinet Massiv.

– Jeg mobber ikke

Finn-Erik Vinje står fast ved sin kritikk av Ari Behn og Märtha Louises navnevalg. Han avviser at han har drevet med mobbing.

– Hvis Ari kaller mitt navn middelmådig, er han selv på samme marked som meg. Jeg kunne jo ha følt meg såret og krenket, sier Vinje til VG.

Det går ikke an å bo i Lommedalen og hete noe så aparte som Tallulah

På spørsmål om han virkelig føler seg krenket, svarer språkprofessoren:

– Nei, jeg er ikke overvettes begeistret for dobbeltnavn. Når det gjelder Ari og Märthas barn mener jeg at deres foreldre har brutt med gode norske tradisjoner.

– Det går ikke an å bo i Lommedalen og hete noe så aparte som Tallulah. Og hun kommer til å måtte forklare 150000 ganger i sitt liv at hun har en stum h til slutt, jevnfør Leah, noe som ellers ikke finnes i norsk skriftspråk. Et navn er man bundet til hele livet. Et navn bør gi arbeidsro, ikke være noe man skal være skyteskive for hele livet, sier Finn-Erik Vinje.

Kommentarer til denne saken