Gå til sidens hovedinnhold

Solid Gruppen er «Årets bedrift» i Fredrikstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Solid Gruppen AS ble onsdag kveld kåret til «Årets bedrift» i Fredrikstad under et arrangement på Litteraturhuset.

Bedriften gikk av med seieren i kåringen på Litteraturhuset onsdag kveld.

– Dette er stort for oss. Nå er jeg stolt, sier John Yngvar Johansen som grunnla bedriften i 1975.

200 gjester på fest

Foran rundt 200 gjester på Litteraturhuset var det lenge spenning rundt om det skulle bli Denofa, Solid-gruppen eller Norengros Medi Partner som skulle gå av med seieren. Til slutt kunne altså Solid Gruppen med rundt 500 ansatte juble.

– Dette er veldig hyggelig, ikke minst for alle våre ansatte. Det er hyggelig å kunne si at du jobber for «årets bedrift» i Fredrikstad. Nå er vi skikkelig stolte hele gjengen, sier Kim André Johansen, daglig leder i Solid Prosjekt på Rolvsøy og en av eierne i bedriften.

Det var Fredrikstad Næringsforening og Fredriksstad Blad som inviterte til fest på Litteraturhuset onsdag kveld. Etter at prisen i en årrekke har blitt delt ut under årsmøtet til næringsforeningen, har det de siste årene vært et ønske om å lage en fest av prisutdelingen.

– Det er hyggelig at så mange fra næringslivet har valgt å legge turen hit nå som vi har tatt prisutdelingen ut til byen. Dette er en pris som skal henge høyt i Fredrikstad, sa leder i Fredrikstad næringsforening Kjell Arne Græsdal fra scenen.

Prisen ble stiftet som en markedsføringspris i 1978. Fra 1988 har den gått til årets bedrift. Blant kriteriene er god lønnsomhet og solid markedsposisjon eller sterk vekst innenfor sitt markedsområde. Evne til å skape godt arbeidsmiljø, evnen til produktutvikling og markedsføring, omstillingsevne og tilpasning til eksternt miljø vektlegges også.

Bildeserie

Se bilder fra årets bedrift-kåring 2017 i Fredrikstad

Andre har tatt over

Onsdag kveld gliste grunnlegger John Yngvar Johansen fra øre til øre mens han mottok gratulasjoner fra øvrige gjester i salen.

– Jeg er jo blitt 68 år gammel, så jeg har overlatt ansvaret til blant annet sønnene mine. Men jeg er med fortsatt. Jeg rusler rundt i gangene og heier på alle som jobber i Solid Gruppen, sier han.

– Hvordan skal du feire prisen?

– Vi må jo feire litt, jeg regner med at det blir kake på jobb i morgen, gliste han.

Og bedriften har absolutt grunn til å feire med kake om dagen. 2017 ble nemlig et veldig godt år økonomisk. Året bød blant annet på en tidenes byggekontrakt for Solid Entreprenør. De neste årene skal selskapet gjøre om Vinmonopolets gamle eiendom til 45.000 kvadratmeter med boliger og handel. Kontrakten har en verdi på rundt 610 millioner kroner og sikrer arbeid i flere år fremover.

– Det er ikke offisielt ennå, men ifølge prognosene ser det bra ut. 2017 har vært et godt år for oss. På gruppenivå var vi over milliarden i omsetningen i fjor, sa Johansen til FB i forrige uke.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.