Fredrikstadmann dømt for bestilling av æresdrap på egen svigersønn

Artikkelen er over 3 år gammel

Den afghanske familiefaren fra Fredrikstad er funnet skyldig i å bestille æresdrap på svigersønnen og familievold mot datteren.

DEL

Juryens kjennelse i straffesaken mot Fredrikstadmannen, opprinnelig fra Afghanistan, falt i dag.

– Han ble funnet skyldig og det skal utmåles straff for drapsforbundet mot svigersønnen og familievolden mot datteren. Straffeutmålingen kommer om to uker, sier Trude Antonsen, statsadvokat, til FB. Hun var aktor i saken.

– Dette er en viktig sak, og det er viktig å vise at man ikke kommer unna med æresrelaterte handlinger, sier Antonsen.

Bestill FB+ i 4 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Dette er saken

Den afghanske familiefaren fra Fredrikstad er blant annet tiltalt for vold mot sin datter, frihetsberøvelse, trusler og for å ha inngått drapsforbund.

I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett for å ha betalt 250.000 kroner til en mann for å drepe datterens kjæreste. Et flertall i retten mente dette ikke kunne bevises. Selv om 45-åringen ble frikjent for drapsforbund, ble han likevel dømt til to års betinget fengsel for vold mot datteren.

Påtalemyndigheten anket saken - og i dag ble mannen altså funnet skyldig.

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste (20) slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014, da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble så dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet og mishandlet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.

Afghaneren er fra Fredrikstad er dømt for å ha bestilt et æresdrap.

Like før jul i fjor ble en annen mann fra Fredrikstad, Mohammad Ilyas (57), dømt for trippeldrap og dømt til 17 års fengsel.

Artikkeltags