Arbeidsgiveren om unge uten erfaring: – Invester tiden i noe du kan vise til

Pia Fjeldstad (f.v), Simon Laabak og Nathalie Søderberg Knudsen forteller til FB at det er vanskelig å skaffe seg en ekstrajobb ved siden av skolen når man er under 18 år gammel. Og når man blir over 18 er det vanskelig å måtte konkurrere med de som har arbeidserfaring.

Pia Fjeldstad (f.v), Simon Laabak og Nathalie Søderberg Knudsen forteller til FB at det er vanskelig å skaffe seg en ekstrajobb ved siden av skolen når man er under 18 år gammel. Og når man blir over 18 er det vanskelig å måtte konkurrere med de som har arbeidserfaring. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Johannessen i Gjensidige Fredrikstad mener arbeidserfaring er viktig, men det som er enda viktigere er å kunne vise at du har brukt tiden din på noe som betyr noe.

DEL

Tall fra SSB viser at stadig færre unge har arbeidserfaring gjennom sommerjobb eller deltidsarbeid. Mens 75 prosent av guttene som var 17 år i 1998 hadde en jobb var tallet under halvparten i 2015.

Bruk tiden på noe

På Gjensidige Fredrikstad er det 110 ansatte, og for mange av dem er jobben på kontoret deres første steg på karrierestigen. Dit rekrutteres studenter som tar deltidsstillinger ved siden av studier, og for mange er det et springbrett til andre stillinger i selskapet. Leder Morten Johannessen har ansatt flere av av studentene, og forteller at tidligere arbeidserfaring har noe å si.

– For meg spiller det ingen rolle hva du har gjort tidligere, så lenge du har gjort noe, sier han.

– Erfaring har stor betydning. Personer som har engasjert seg i noe før de kommer hit har en helt annen evne til å tilegne seg kunnskap enn de som ikke har gjort noe tidligere. Læringstakten er bedre, og man trenger ikke lære seg å takle rutiner, løse oppgaver eller fungere sosialt i et arbeidsmiljø, legger han til.

Engasjement er like viktig

Arbeidsgiverne vet at fritidsaktiviteter dagens ungdom holder på med tar mye tid, og Johannessen understreker at det ikke bare er arbeidsarfaring som er med på å gjøre unge attraktive for arbeidsgivere.

– Har du drevet med idrett på et høyere nivå, eller vært med på aktiviteter som speidern, er det like viktig. Poenget er bare at man har investert tiden sin i noe, og kan vise til det. Det samme gjelder verv. Søkere som kan vise at de har engasjert seg i noe som utgjør en forskjell for andre kommer bedre ut enn de som ikke kan gjøre det.

– Gjør det!

Han har en oppfordring til unge som lurer på om de skal ta seg tid til en jobb ved siden av skolegangen.

– Gjør det! Hvis ikke det finnes tid så sørg for at du presterer i det du bruker tiden din på, og kan vise til det den dagen du skal på et jobbintervju, avslutter han.

Artikkeltags