Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler

VARSLER: Sunniva Andreassen.

VARSLER: Sunniva Andreassen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Tidligere AUF-er, Sunniva Andreassen står frem som Giske-varsler i Dagsnytt 18 fredag ettermiddag.

Sunniva Andreassen har reagert kraftig på Trond Giskes brev til Arbeiderpartiets sentralstyre, hvor han slo tilbake mot prosessen som har gjort at han gikk av som nestleder. Giske slo tilbake mot tre av fem varslinger og ba om unnskyldning for de to andre.

 - Jeg er provosert og føler meg helt utmattet av denne prosessen. Jeg trodde saken var ferdig da konklusjonen kom, sa Andreassen under Dagsnytt 18-sendingen.

– Jeg reagerer fordi jeg føler det som et nytt forsøk på å bagatellisere varslersakene og de historiene som blir fortalt, sa Andreassen. Hun fortalte at hun opplevde at brevet var som å piske opp til omkamp.

Andreassen la ut om hennes møter med Giske i 2008 og 2009. Hennes første møte med Giske var på et AUF-nachspiel i 2008. Da var Andreassen 18 år gammel.

Nordlys har skrevet at Andreassen fortalt at Giske la armene rundt henne og begynte å kysse henne. Hun har beskrevet Giske som svært pågående og intens, og hevder han strøk henne på ryggen under skorta. 

Les hele Andreassens fremstilling her: AUF-er trakk seg fra politikken etter seksuell trakassering fra Trond Giske: – Han kysset og befølte meg mot min vilje 

Han har fortalt om hvordan hun var alene med ham i forbindelse med at de skulle hente mer alkohol til nachspielet. I situasjonen ble han pågående og intens, har hun forklart.

Giske skrev i brevet at han ikke erindret å ha gjort et forsøk på fysisk tilnærming, men at han aksepterte kvinnens historie og gav henne sin uforbeholdne unnskyldning.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken