Gå til sidens hovedinnhold

Nok en Laabak gjør entré i Fredrikstad-politikken

Artikkelen er over 3 år gammel

Den unge mannen fra Laabak-familien skal lede AUF i 2018.

Simon Appelberg Laabak er valgt til ny leder i Fredrikstad AUF for 2018.

– Det føles veldig bra. Jeg er klar til å ta på meg ansvar. Dette kommer av hardt arbeid, og jeg er veldig stolt, sier han.

Medlemsvekst

Et av fokusområdene hans for det kommende året vil være medlemsvekst, forteller han. I dag har AUF i Fredrikstad 207 medlemmer.

– Jeg kan ikke gå ut med et spikret mål på antall nye medlemmer vi ønsker oss før vi har hatt første styremøte, men å få flere medlemmer er absolutt noe jeg vil satse på i året som kommer, forklarer Laabak.

– Det handler om å bygge opp de vi får inn, enten det er 100 delvis aktive, eller 20 veldig aktive, så skal vi sørge for at de blir sett og hørt.

Sterk stemme

En av måtene han skal skille seg ut fra AUF Fredrikstads forrige leder Maria Imrik på, er blant annet å være litt mer kritisk til moderpartiet Ap.

– Jeg har fortalt medlemmene våre at jeg skal være en sterk stemme og si ifra når vi føler at vi blir overkjørt, sier Laabak.

Han drar frem #MeToo-kampanjen som et eksempel på dette.

– Men jeg skal selvfølgelig bidra til å gjøre mitt for å styrke partiet. Jeg kan for eksempel bidra i sosiale medier for å engasjere den yngre garden. Det er noe jeg føler at partiet trenger, sier han.

At Simon Appelberg Laabak både er videregåendeelev og har deltidsjobb på Espressohouse ved siden av ledervervet, ser han ikke på som et problem.

– Det skal gå fint å kombinere alt sammen. AUF er en sterk organisasjon med gode rammer. De er flinke til å tilrettelegge det for oss med skole og jobb, forklarer sekstenåringen.

Profilert familie

Laabak kommer fra en merittert politikerfamilie. Én av onklene hans sitter i kommunestyret for Høyre, mens den andre er tidligere statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørn Laabak.

– Og bestefar var leder av KrF her i byen, skyter han inn, før han legger til:

– Så det blir aldri kleint i familieselskaper. Det er nok av diskusjoner. Spesielt med Bjørnar.

Bjørnar Laabak omtaler nevøen sin som en «meget klok, ung mann».

– Han er dedikert og jobber med de tingene han brenner for. Simon er blant de unge menneskene som kommer akkurat dit han vil, sier Frp-politikeren.

Han fortsetter med å si at det er moro at enda en Laabak blir en prominent figur i ungdomspolitikken i kommunen.

– Datteren min Sara var jo også AUF-leder. Det er flott å starte tidlig i politikken. Ungdomspartiene er viktige brikker både med tanke på at unge tidlig lærer hvordan samfunnet fungerer, samtidig som man får med seg mye i ungdomstiden dersom man er engasjert i noe, sier han.

Den mer erfarne av Laabak-politikerne forteller også at han har tips om Simon skulle trenge det.

– Jeg har allerede tilbudt ham å oversende et riktig partiprogram.

Til dette svarer Simon:

– Ja, jeg svarte vel «Takk, det samme», og la ved link til Arbeiderpartiets nettside, ler han.

Et bra år

Den nybakte AUF-lederen synes det er inspirerende å se at det er mulig å nå så langt i politikken som onkelen sin, selv om det er mange områder de ikke er enige på.

– Den største utfordringen som leder tror jeg vil være frykten for å underprestere. Jeg har alltid lyst til å gi alt jeg kan i enhver situasjon, så det kan jo gå galt. Men jeg tror det blir et bra år, jeg gleder meg til å starte, sier han.

Kommentarer til denne saken