Driver skole og barnehjem for 1.000 barn i India – lørdag fikk de Amnestys lokale fredspris

Datteren til Jeanette og Håkon Olsen, Therese Neema Olsen og styremedlem i Global Aid, Terje Linkas, tok imot prisen på vegne av ekteparet.

Datteren til Jeanette og Håkon Olsen, Therese Neema Olsen og styremedlem i Global Aid, Terje Linkas, tok imot prisen på vegne av ekteparet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag ble ekteparet Jeanette og Håkon Olsen hedret med Amnestys lokale fredspris for deres arbeid for å hjelpe fattige barn i India.

DEL

Jeanette og Håkon Olsen ble tildelt Amnesty sin lokale fredspris for sitt arbeid gjennom hjelpeorganisasjonen Global Aid lørdag ettermiddag. Ekteparet var ikke selv til stede da prisen ble delt ut på St. Croix-huset, men formidlet sin takknemlighet via datteren Therese Neema Olsen.

– Mamma og pappa er veldig lei seg for at de ikke fikk vært til stede for å ta imot prisen, men jeg kan forsikre alle om at de setter stor pris på den, sa datteren under takketalen foran rundt hundre personer på St. Croix-huset.

Fredriksstad Blad var søndag formiddag i kontakt med Jeanette Olsen.

– Det er fantastisk hyggelig å motta en slik pris fra en tungvekter som Amnesty. Dette viser at arbeidet vårt nytter, og det er selvfølgelig hyggelig at det blir lagt merke til, sier hun.

Jeanette Olsen har også tidligere blitt hedret for sitt arbeid. I 2014 ble hun kåret til årets medmenneske av magasinet Kvinner & Klær (KK).

Driver barnehjem og skole

Ekteparet Olsen hadde i en årrekke et ønske om å hjelpe de i verden som ingen ser eller hører. Gjennom Global Aid, som de startet sammen for 16 år siden, sørger de nå for at hundrevis av barn får bedre forhold å leve under flere steder i India.

Gjennom årene har Fredrikstad-paret kjøpt opp landområder, og utviklet prosjektet som blir kalt «Lille Fredrikstad» i delstaten Vest Bengal. Her driver de blant annet en skole med 450 elever, samt et barnehjem med 55 barn. De driver også flere hjelpeprosjekter andre steder i landet. Til sammen mottar over 1.000 barn hjelp fra organisasjonen til ekteparet.

– Det er imponerende hva Jeanette og Haakon har fått til gjennom Gobal Aid. Vi i Fredrikstad Amnesty er stolte over å kunne overrekke stiftelsens lokale fredspris til nettopp dem. Det er vårt håp at prisen vil inspirere til videre innsats for Indias underprivilegerte – og til at flere her hjemme gir sin støtte til arbeidet som gjøres, het det i begrunnelsen fra Amnesty.

Mottok pris: Jeanette og Håkon Olsen er tildelt Amnestys lokale fredspris for 2016.

Mottok pris: Jeanette og Håkon Olsen er tildelt Amnestys lokale fredspris for 2016. Foto:

Delt ut for niende gang

Det er niende gang at den lokale fredsprisen ble delt ut av Amnesty, som for øvrig offentliggjort på FNs internasjonale menneskerettighetsdag. Til stede under lørdagens prisutdeling var også ordfører Jon-Ivar Nygård. Han skrøt uhemmet av ekteparets innsats i India.

– Det er en ære å kunne dele ut denne prisen til et ektepar som gjør en stor innsats for en bedre verden for mange barn. Deres innsats viser virkelig at det nytter å engasjere seg, sa Nygård i talen.

Virksomheten Global Aid finansieres gjennom støtte og gaver fra privatpersoner og firmaer, de aller fleste hjemmehørende i Fredrikstad. Alt arbeid i stiftelsen foregår på frivillig basis.

– Jeg vet at mamma og pappa er veldig stolte over å motta denne prisen. Det betyr mye for dem, sa datteren Therese Neema Olsen.

TIDLIGERE VINNERE AV AMNESTY INTERNATIONALS LOKALE FREDSPRIS I FREDRIKSTAD

 

  • Nils Malcom, Lisleby fotballklubb (2015)
  • Hilde Brun Andersen (2014)
  • Liv Mari Henriksen (2013)
  • Grethe Rohde-Moe og Chivi Foundation (2012)
  • Petter Skauen (2011)
  • Natalina Wanda (2010)
  • Jan Kåre Fjeld (2009)
  • Hoger Karadakhi (2008)

Artikkeltags