Her får du høstferieaktivitetene i Fredrikstad fra A til Å

Neida. det er ingen grunn til å kjede seg i sofaen denne høstferien, heller. Her får du høstferien i nærområdet vårt fra A til Å!

Artist i magen? På St.Croix-huset blir det artistverksted for deg mellom 13 og 20 år fra 5. til 7. oktober.

Bjørneløypa i Fredrikstad-marka bør gjøre det lett å få barna med ut på tur i ferien.

Camp: På Kråkerøy blir det Ajax-camp 7-9. oktober.

DJ-kurs på Chill (ved den røde sofaen i gågata i 2.etasje over butikken Lykke) holdes for unge mellom 13 og 18 år 1. og 2. oktober.

Elvecruise med byfergene er både hyggelig og gratis.

Fritidsklubbene i Fredrikstad har et fyldig aktivitetsprogram på St.Croix-huset i hele høstferien. Noen av aktivitetene er nevnt i denne oversikten — andre må du finne selv på Facebook.

Gaustadhallen er dessverre ikke stedet hvis du har lyst på et bad i høstferien. Det åpner ikke før mandagen etter høstferien. Gå videre til Q!

Hip hop danseverksted blir det på St.Croix-huset 5-7. oktober for deg mellom 13 og 20 år.

Inspiria har laget ny aktivitetspark utendørs, der blant annet syklister kan boltre seg på ulike baner. Parken er åpen når vitensenteret er stengt.

Jeløy kan være verdt turen hvis du besøker Kulturlåven på Rød. Kunsthåndverkerne lover spennende barneaktiviteter hele ferien, og starter med «sanselig sjokoladesmaking for barn» på lørdag.

Kamerakunnskapene kan får seg et løft på St.Croix denne uken. Kamerakurs for deg fra 13 til 20 år 5.-7. oktober.

Løvet er blitt gult og mye av det ligger på bakken. Hva med en god, gammeldags løvkrig?

Mellom Østfold Kunstnersenter og Hydrogenfabrikken er det laget en kunststi med kunstverk og aktiviteter som best lar seg presentere utendørs. Stien er stjernemerket.

Noen muligheter til å spille fotball blir det selvfølgelig også i ferien. Simen Brenne lager fotballcamp på Selbak fra 2. til 4. oktober. Deretter blir det fotballcamp fra 5. til 7. oktober i Råde.

Oppdagelsesløypa ved Roald Amundsens Minne byr på kunnskaper om polarhelten på en morsom måte. Du kan løse oppgaver ved sju poster og blant annet finne ut om du egner deg som polfarer.

Piperenser-figurer vil bli produsert på Fredrikstad bibliotek på onsdag formiddag og du er invitert til å være med og lage dem. Også alle de andre hverdagene i høstferien har biblioteket aktiviteter for barn.

Quality hotell på Grålum har badeland for dem som vil ha seg et bad i ferien.

Redesign er også et tema på St.Croix-huset i ferien. Det blir kurs i hvordan skape egne, kule ting av bruktting. 5.-7. oktober for 13-20-åringer.

Spillkveld blir det på Fredrikstad Kino mandag kveld. Som tidligere blir det opplæring i spill for dem som trenger det, og spillekvelden er beregnet på alle, uansett hvor mye eller lite man har spilt før.

Trondalen kan bli et morsomt sted å være i høstferien. På idrettsplassen er det nå satt opp treningsapparater for alle. I tillegg kommer ferdighetsløypa for syklister.

Utstillinger er det i fleng i Fredrikstad. Kanskje Skop-festivalen (norske kunsthåndverkeres årsutstilling) på Hydrogenfabrikken er noe for deg? Festivalen inneholder blant annet utstillinger i flere kunstgallerier i Østfold, åpne atelierer og kunstnerverksteder, kunststi, foredrag, workshops og kunstsafari.

Været i høstferien ser ut til å bli helt fint: 12-13 grader, sol enkelte dager og regnet uteblir.

Workshop for unge som spiller i band blir det på St.Croix 5-7. oktober. Band kan stille med egen musikk og få veiledning av workshopholder.

X antall lokomotiver og togvogner ruller rundt i Gamlebyen modelljernbanesenter i hele høstferien. Der får du også selskap av X antall andre: Senteret ligger an til å runde 47.000 besøkende i år.

Yatzy-spillet kan godt finnes frem hvis det skulle bli litt grått og kjølig utendørs, slik at det er mer hyggelig å være inne. Eller hvorfor ikke finne frem de gode, gammeldagse brettspillene? Ikke noen å spille med, sa du? På Fredrikstad bibliotek er det brettspilldag på fredag.

Zero er prisen på en god del av høstferiens aktiviteter. Blant annet har Fredrikstad bibliotek gratis aktiviteter hver dag. Aktivitetene på St.Croix-huset er også gratis.

Ærlig talt: Sykkelen fortjener også en luftetur i høstferien. Nå er for eksempel Glommastien rustet opp og stien er blitt flott og bred, samtidig som det er laget en rekke nye rasteplasser. En annen fin sykkeltur er fra skytterhuset på Åsebråten og opp til skihytta i Fredrikstad-marka.

Øyhopping trenger du slett ikke å dra til Hellas for å bedrive. Dra ut til Skjærhalden, ta ferga og utforsk de østre øyene. Ta gjerne med sykkelen!

Åssen ser den nye Olav den hellige-statuen i Sarpsborg egentlig ut? De som ennå ikke har sett den, bør ta turen til St.Maries plass i nabobyen og se det store verket til kunstneren Finn Eirik Modahl. Tar du turen gjennom gågata, vil du også treffe på andre morsomme installasjoner, for eksempel en badende bjørn.