30 Glemmen-elever tråkker til med aktivitetsdag for flere hundre barn i Torsnes

TREKKER I SAMME RETNING: Elevene ved Helse og Oppvekst på Glemmen videregående skal arrangere aktivitetsdag for flere hundre barn på Pernes på Østsiden. Tautrekking blir selvfølgelig en av aktivitetene.

TREKKER I SAMME RETNING: Elevene ved Helse og Oppvekst på Glemmen videregående skal arrangere aktivitetsdag for flere hundre barn på Pernes på Østsiden. Tautrekking blir selvfølgelig en av aktivitetene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 22.mai skal disse elevene ved Helse og Oppvekst ved Glemmen videregående skole arrangere aktivitetsdag for flere hundre barn ved speiderhytta Pernes i Torsnes. – Kjempegøy å kunne lage en kul dag for så mange barn, sier en av elevene.

DEL

I samarbeid med Østre Fredrikstad skolekorps, Kongsten IF og Speideren i Fredrikstad, skal elevene sørge for en ettermiddag fullspekket med aktiviteter for barn ifra første til sjuende trinn på barneskolen.

Målet er å få med flest mulig.

– Ideen kom opp for en liten stund tilbake. Vi ønsket å lage en dag der alle kan komme sammen for å ha en sosial dag med mange aktiviteter. Siden jeg er lærer ved Helse og Oppvekst på Glemmen, så tenkte jeg at dette ville gå rett hjem hos elevene mine. Og det gjorde det, sier Magne Solbrække.

STORT ENGASJEMENT: Lærerne ved Helse og oppvekst-linja er imponert over engasjementet til elevene som skal fungere som aktivitetsledere under arrangementet.

STORT ENGASJEMENT: Lærerne ved Helse og oppvekst-linja er imponert over engasjementet til elevene som skal fungere som aktivitetsledere under arrangementet. Foto:

Stort engasjement

For engasjementet blant elevene lot ikke vente på seg. Onsdag 22. mai står rundt 30 elever klare for å ta imot gutter og jenter på barneskolen til aktivitetsdag ved speiderhytta Pernes i.

– Siden jeg har planer om å bli barne- og ungdomsarbeider, så er jo dette midt i blinken. Det er morsomt å planlegge en slik dag, og vi ser virkelig frem til å gjennomføre aktivitetene, sier en av aktivitetslederne og elev ved Glemmen videregående, Jørgen Hansen (16).

Arrangementet går også rett inn i kompetanseplanen til ungdommene. En av lærerne ved linja, Merete Gresstad, håper engasjementet til elevene hennes smitter over på deltagerbarna.

– Dette er et arrangement som passer perfekt for elever ved denne linja, og det er tydelig at ungdommene synes det er morsomt. Målet er at vi skal ha mange forskjellige poster, eller aktiviteter, som barna skal være med på. Alle postene får elevene våre ansvaret for å planlegge og gjennomføre, sier hun.

Tshanda Tshaba (16) og Inger-Marie Hoel (16) ser frem til aktivitetsdagen onsdag 22. mai.

Tshanda Tshaba (16) og Inger-Marie Hoel (16) ser frem til aktivitetsdagen onsdag 22. mai. Foto:

Håper på 2–300 barn

Barna som er med i Kongsten IF, Østre Fredrikstad skolekorps og Speideren er alle invitert til å ta med seg en venn eller to. Det betyr at det kan bli flere hundre barn og unge i aktivitet ved speiderhytta Pernes.

– Jeg ser for meg at det fort blir 2–300 barn der ute. Det er ikke alle som har mulighet til å være på slike aktivitetsdager av ulike årsaker ellers ikke har anledning til å være med på en slik sosial avslutning. Her er alle invitert og for oss er det motiverende å jobbe for at flest mulig blir med, sier Magne Solbrække.

Det blir aktiviteter av det gode gamle slaget. Blant annet skal barna få bryne seg på både tautrekking og memoreringsleker, i tillegg til en rekke andre øvelser.

– Vi ser for oss ti forskjellige aktiviteter der barna skal få bryne seg på alt mulig rart. Kanskje slår vi til med noen overraskelser og, smiler Magne Solbreække.

Artikkeltags